Grote en glorieuze cast speelt wereldberoemd familiestuk 'Festen'

'Festen' treft je als een mokerslag. Dat was jaren geleden al, toen de filmklassieker van Thomas Vinterberg door het legendarische gezelschap De Ploeg naar het theater werd gebracht. En dat is nu weer, met een nieuwe zwartkomische bewerking van het script door Peter Heerschop. In de aangrijpende voorstelling gaan humor en drama soepel samen. Juist door die bijzondere mix van cabaret en toneel slingeren de emoties meedogenloos de zaal in. Keihard lachen met een huilend hart.

Topcast in mix van cabaret en toneel

De cast is groot en glorieus, met Peter Heerschop, Viggo Waas, Bas Hoeflaak, Genio de Groot, André Dongelmans, Stephanie Louwrier, Vincent Croiset, Maartje van de Wetering en Han Römer als de pater familias. De regie is in handen van Titus Tiel Groenestege.

Het verhaal in het kort

Voor wie het niet (meer) weet: familieleden komen vrolijk bijeen om de verjaardag van vader te vieren. Verloren zoon duikt op en houdt tijdens het diner een speech die de feestelijke avond verandert in een slagveld. 'Festen' is zonder twijfel de toneelklapper van het jaar.

Recensies

Scènes ★★★★★ 

"Festen is een voorbeeldige voorstelling waarin alles in balans is."

Telegraaf ★★★★

"Doorspekt met grappen en grollen en dubbelrollen die met veel kunst- en vliegwerk worden gespeeld, worden de genres cabaret en drama moeiteloos met elkaar gemixt."

Volkskrant ★★★

"Ademloos kijken. Kippenvel. Ook nu weer. Zoveel jaar na dato."