Symposium over de schokkende feiten in de vrouwenzorg

Het vrouwenlichaam wordt anders ziek dan het mannenlichaam. Toch is de geneeskunde en gezondheidszorg voornamelijk gebaseerd op de man. Waar moet je als vrouw alert op zijn?

Na het zeer succesvolle symposium in januari 2023, het winnen van de Media award, interviews op radio en TV organiseren stichting Voices for Women en de gemeente Hoorn op verzoek van velen opnieuw dit symposium. Iedereen is welkom! 

Van alle patiënten met onverklaarde gezondheidsklachten is 80% vrouw. En van alle patiënten met auto-immuunaandoeningen is 75% vrouw. Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen maar al te vaak naar huis worden gestuurd met medicatie of een psychisch label, zoals een burn-out of depressie. Terwijl klachten vaak hormoon gerelateerd zijn. Er is sprake van een groot kennishiaat, waar ook hulpverleners tegenaan lopen.
 
Dit symposium is voor iedereen die nieuwsgierig is naar de man-vrouw verschillen in de gezondheidszorg. Deze avond luister je naar waargebeurde verhalen van vrouwen die jarenlang zochten naar een diagnose. Dit wordt ondersteund door mooie muziek, zang en columns. Ook artsen en wetenschappers komen aan het woord met belangrijke informatie waar iedere vrouw van op de hoogte moet zijn. 
 
Stichting Voices for Women is aanjager van genderspecifieke zorg en heeft als doel de zorgverlening voor vrouwen te verbeteren.

Dit symposium is inmiddels uitverkocht/ vol en daarom is er een extra datum gevonden op 16 oktober 2023. Klik hier om te reserveren.