Door de bank genomen: Tien jaar later

In 2014 verrasten DE VERLEIDERS vriend en vijand met een ongekend scherpe aanval op het geldstelsel en de banken. Verbijsterde bezoekers, uitverkochte zalen, een Burgerinitiatief “Ons Geld”, plenaire bespreking in de Tweede Kamer en een drie jaar durend onderzoek door de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid dat uitmondde in een lijvig rapport: “Geld en Schuld”. Er was een steen in de vijver gegooid... Een betere timing voor DE VERLEIDERS had niet gekund.   

Het vervolg

Precies op het moment dat de angst voor een nieuwe kredietcrisis de markten in zijn greep houdt, komen DE VERLEIDERS met een onvermijdelijk vervolg. 'Door de bank genomen: Tien jaar later'. Wij, u, en ik, merken dat alles duurder en duurder wordt. Wonen is niet meer van één inkomen te betalen. Energie onbetaalbaar. Spaargeld verdampt. Torenhoge inflatie. En dan nog iets dat u moet weten. Een nieuw geldstelsel dat uw leven en burgerschap finaal zal veranderen. CBDC. Central Bank Digital Currency. Waarmee de overheid al uw bestedingen op afstand kan monitoren en oormerken. Een onontkoombare geldwisseltruc waarvan je nekharen overeind gaan staan. 

'Door de bank genomen: Tien jaar later' geeft een kritische blik op deze verbijsterende ontwikkelingen in een twee uur durende rollercoaster aan feiten, analyses, grafieken en mini-colleges.

Met Victor Löw, George van Houts, Adam Kissequel, Linde van den Heuvel en Dick van Toorn 

In de media

Lees hier een artikel uit Trouw over de voorstelling en het onderwerp CBDC (Central Bank Digital Currency). Ook de Volkskrant plaatste een artikel over de parallellen tussen de kredietcrisis van 2008 en de actuele bankproblemen. Hierin worden De Verleiders genoemd. 

Benieuwd naar de volledige registratie van de voorstelling van 10 jaar geleden? Bekijk 'm hier: 

Klik hier voor een item van Khalid & Sophie waar Verleiders Pierre, George en Leopold (regie) te gast waren. 

Recensies

Volkskrant - "Het publiek smult van Pierre Bokma, Victor Löw is zó over de top dat het grappig wordt en Linde van den Heuvel is een regelrechte aanwinst."

Noordhollands Dagblad - "Al meteen bij de eerste try-out in Purmerend stond het publiek figuurlijk op de banken van enthousiasme." Lees het hele artikel voor een interview met George van Houts en Adam Kissequel (woont in Hoorn).