Disgraced van Ayad Akhtar in Het Park

Na de veelgeprezen voorstellingen 'A Seat at The Table' (★★★★★) en 'Saman Amini’s Integratieplan' (★★★★★) presenteert Black Sheep Can Fly in coproductie met Het Nationale Theater en Senf het Pulitzerprijs-winnende theaterstuk 'Disgraced' van Ayad Akhtar. Een sensationeel stuk met topacteurs Charlie Chan Dagelet (o.a. Netflix serie Dirty Lines, Laura H. en Othello), Rick Paul van Mulligen (o.a. A’dam-E.V.A. en QUEER PLANET), Saman Amini en aanstormend talent Selin Akkulak en June Yanez. Deze moderne klassieker werd geschreven door Ayad Akhtar en vierde al triomfen in New York, Londen en München.

Succesvol topadvocaat Amir Kapoor heeft het helemaal voor elkaar. Het leven lacht hem toe, hij is dol op zijn vrouw en een grote promotie is binnen handbereik. Maar als Amir zijn nicht de helpende hand biedt bij een strafzaak tegen een imam, dreigt niet alleen zijn carrière, maar ook zijn privéleven te ontsporen. Op een avond houdt hij samen met zijn vriendin Emily, die kunstschilder is, een etentje voor twee bevriende collega’s. Het feestelijke diner loopt uit de hand als het gesprek komt op religie, afkomst, identiteit en de rol van geweld. Gaandeweg dringt het tot Amir door dat zijn mooie leven een grote façade is. Heeft hij zijn ware identiteit verloochend door een Westers ideaalbeeld van geluk na te jagen? De beschuldigingen vliegen over en weer, maskers gaan af en aan het eind van de avond is Amirs leven voorgoed veranderd. 'Disgraced' roept de indringende vraag op of we ons ooit kunnen losmaken van onze afkomst en identiteit.

Meer informatie: www.blacksheepcanfly.nl 

Recensies 

Volkskrant ★★★★ - ‘Disgraced’ is zorgvuldig opgebouwd drama over loskomen van je afkomst' 

NRC ★★★★ -"Disgraced is een scherp gesneden, even complex als flitsend conversatiestuk, dat als een hogesnelheidstrein voortraast"

Scenes ★★★★ - “Ingenieus plot dat tot nadenken stemt”

Trouw - "‘Disgraced’ laat zien wat er gebeurt als je constant met je achtergrond wordt geconfronteerd" 

Theaterkrant - "Doortastend relaas over identiteit en religie snijdt diep"

Bestel de Toneelserie met korting

Wanneer u direct de gehele Toneelserie boekt, krijgt u tot 25% korting! Bekijk hier welke voorstellingen er allemaal in de Toneelserie vallen. Of bestel direct alle voorstellingen met 25% korting via deze link.

GENOMINEERD VOOR DE ARLECCHINO 2023 - prijs voor meest indrukwekkende mannelijke bijdragende rol:

Rick Paul van Mulligen voor zijn rol in 'Queer Planet' van HNTJong. Uit het juryrapport: ‘Rick Paul van Mulligen is in Queer Planet een superkracht, die in alle facetten van dit breed-uitwaaierende toneelwerk aanwezig is. Steeds lijkt Van Mulligen met zijn rolopvatting geduldig uit te leggen: kijk, in deze kwetsbaarheid zijn alle mensen gelijk, durf het bij elkaar te zijn, heb de moed te voelen.’