Energieke bewerking van Mozarts wereldberoemde opera door jong talent

De makers van Amadeus (2019) brengen ‘Mozarts Zauberflöte – the next generation’: een opwindende en actuele bewerking van Mozarts wereldberoemde opera Die Zauberflöte. De voorstelling wordt uitgevoerd met een groot live koor en het orkest LUDWIG. Zoals in de eerste voorstellingen in Mozarts tijd bestaat de cast uit een mix van (jonge) zeer getallenteerde acteurs en zangers.

Voor deze uitvoering werd een uitdagend nieuw Nederlandstalig script geschreven. Het leidt tot een brutale, gave en bombastische Zauberflöte die zowel tragisch als komisch is.

Liefdesverhaal met machtsverhoudingen

Het verhaal speelt zich af in een denkbeeldige en akelige toekomst. Het publiek neemt van het heden een sprong naar de toekomst, waarin een groep ultrarechtse conservatieve mannen, onder leiding van Sarastro, vasthoudt aan de macht. Voor vrouwen, jongeren en minderheden is geen ruimte bij deze machthebbers. Zelfs de koningin van de nacht wordt buitengesloten.

De koningin vecht, samen met haar prinsessendochter Pamina, tegen de zittende machthebbers. Zij worden bijgestaan door prins Tamino, terwijl de zittende macht een medestander vindt in Papageno. De nieuwe generatie is uit op het verstoten van de macht. Op zoek naar een wereld waarin iedereen gelijk is en gelijke kansen krijgt en de aarde weer leefbaar wordt. Een energieke dynamische en actuele voorstelling waarin de nieuwe generatie verandering teweeg brengt en oprechte liefde weer kan opbloeien!

Volledig in het Nederlands gespeeld en gezongen.

Regisseur Theu Boermans bracht eerder Soldaat van Oranje en Amadeus (2019).

Cast: Sofia Ferri/Julia van der Vlugt, Roman Brasser, Mike Reus, Erik Plageman, Jasper van Hofwegen, Huub Claessens, Maartje Rammeloo/Klaartje van Veldhoven, Lucie van Ree/Merlijn Runia, Ingeborg Bröcheler, Svenja Gabler/Emma Posman, Dominique Woerdings e.a.

Vertaling: Frans van Deursen
Bewerking
Theu Boermans en Frans van Deursen
Regie: 
Theu Boermans
Muziek: 
Wolfgang Amadeus Mozart
Muzikaal leider: 
Hernán Schvartzman
Orkest: 
LUDWIG

Dirigent:

Hernán Schwartzman

 

 

Pamina

Sofia Ferri

Tamino

Roman Brasser

Papageno

Jasper van Hofwegen

Papagena

Dominique Woerdings

Monostatos

Mike Reus

Sarastro

Huub Cleassens

Koningin van de Nacht

Svenja Gabler

Amazone 1

Maartje Rammeloo

Amazone 2

Lucie van Ree

Amazone 3

Ingeborg Bröcheler

 

 

Bodyguard

Gerben Timmermans

Bodyguard

Shine Janssen

Ordermeester geharnaste man

Max Bruins & Luca The

Kritisch Ordelid

Sandra Siniväli

Koorleden

Lena Stallinga, Yuh-Ichi Sakai Lelieveld ,

Lisa Defeyter, Renske Kroondijk