Bekend van The Ultimate Dance Battle, zet urban en breakdancer Denden een eigenzinnige mix van dansstijlen neer.

In de dansvoorstelling 'Oasis' gaat choreograaf en danser Denden Karadeniz met zijn gezelschap Zero Dance Theatre op zoek naar de innerlijke oase: een plek waar we onszelf kunnen zijn en tot rust kunnen komen. Een belangrijke plek, want vrij jezelf kunnen zijn en jezelf kunnen uiten lijkt steeds lastiger te worden in deze tijd. In een wereld waarin we voortdurend in contact staan met elkaar lijken verdeeldheid en individualisme alleen maar toe te nemen. We staan soms lijnrecht tegenover elkaar, schuwen onderlinge dialoog, zijn reactief en raken verbitterd. Elk mens is anders, maar we willen allemaal onszelf kunnen zijn, op een veilige en geborgen plek.

In deze meeslepende voorstelling laat Zero Dance Theatre het publiek nadenken over hun eigen oase: waar vind jij je rust in deze wereld en kan je volledig jezelf zijn? Een enerverende ervaring die essentiële vragen stelt in onze tijd van groeiende sociale complexiteit. Vertaald door een unieke mix van diverse dansstijlen en dansachtergronden die samenkomen in een zeer fysiek bewegingsidioom.

In 'Oasis', de nieuwste voorstelling van Zero Dance Theatre, gaat choreograaf en danser Denden Karadeniz op zoek naar de innerlijke oase. In een wereld waarin verdeeldheid en individualisme toeneemt, nodigt 'Oasis' uit tot zelfreflectie: waar vinden we rust en kunnen we volledig onszelf zijn? Een meeslepende ervaring die essentiële vragen stelt in onze tijd van groeiende sociale complexiteit. Vertaald door een unieke mix van diverse dansstijlen en dansachtergronden die samenkomen in een zeer fysiek bewegingsidioom.

Over de makers
Artistiek leider/choreograaf Denden Karadeniz is begonnen als breakdancer. Na het afronden van zijn studie aan de dansacademie heeft hij zijn training voortgezet in Los Angeles en Australië, waar hij zich heeft verdiept in de combinatie van breakdance en hedendaagse dans.

Denden heeft zijn vernieuwende visie vertoond aan het grote publiek tijdens The Ultimate Dance Battle, So You Think You Can Dance en Time to Dance.

Ook was hij in de theaters te vinden met verschillende urban en moderne dansgezelschappen. Met zijn roots in de urban battle scene, commerciële ervaring op televisie en zijn liefde voor theater draagt hij zijn visie verder met zijn eigen dansgezelschap Zero Dance Theatre.

Zero Dance Theatre is het eerste urban contemporary dansgezelschap van Nederland. Zij brengen een unieke mix van diverse dansstijlen en dansachtergronden die samenkomen in een zeer fysiek bewegingsidioom.

Recensies 

De Volkskrant ★★★★ - “Met een choreografie die je moeiteloos je besef van tijd doet verliezen, wil Karadeniz onderzoeken hoe het verleden onze keuzes van vandaag en morgen beïnvloedt” 

Theaterkrant - “Het is onmogelijk om geen kinesthetische ervaring te hebben in de publieksstoel en bewondering te hebben voor waar de lichamen van de performers toe in staat zijn.”