De zus van Frida Kahlo - een muzikale Mexicoshow!

Muziekensemble Seasession en theatermaker Servaes Nelissen maken deze bruisende muziektheatervoorstelling voor een (familie)publiek vanaf tien jaar. Met opwindende live-muziek door een negenkoppig orkest, een excentrieke dirigent die voor wonderlijke gebeurtenissen zorgt en een een bonte verzameling poppenfiguren. De makers lieten zich volop inspireren door de rijkdom van de Mexicaanse cultuur: de fantastische muziek van Mexicaanse componisten, het werk van beroemde Mexicaanse kunstenaars, de kleurrijke folklore en de Dia de los Muertos, het Mexicaanse dodenfeest.

Want in Mexico zijn de mensen niet bang voor de doden: het zijn geliefden waarvoor elk jaar weer een groot feest wordt georganiseerd. 'De zus van Frida Kahlo' is een mozaïekvertelling over een muziekensemble en hun radicale, bevlogen bandleider, gespeeld door Servaes Nelissen. Op zoek naar zijn Mexicaanse roots neemt hij het ensemble en het publiek op sleeptouw in zijn enorme verbeeldingskracht. Hij brengt Frida Kahlo en pianola-componist Conlon Nancarrow weer tot leven, we zien zijn gedroomde trip naar Mexico en zijn reis naar het hiernamaals.

Een bonte variété-voorstelling vol verhalen, liederen, beeldende acts én ontroering.... met heel veel rauwe, doorgedraaide, meeslepende Mexicaanse muziek. Met 9 muzikanten, 20 instrumenten, een op hol geslagen pianola, karaktervolle poppenfiguren, live-animatie, feestelijke optochten en dansende skeletten. In navolging van SeaSessions familievoorstelling Circus Charms, gemaakt met René en Frank Groothof, is deze voorstelling opnieuw een feestelijk samenspel van muziek, theater en film. Een fantastische voorstelling over de dood: Arriba Arriba!!!

Help ons aan unieke poppen, decor en authentieke instrumenten!

"Voor deze nieuwe theatervoorstelling worden wij al gesteund door een aantal fondsen. We zijn er bijna maar missen nog het laatste bedrag waarmee we twee bijzondere onderdelen van de show kunnen realiseren. Met jullie hulp kunnen wij de nu nog slechts in het hoofd van de maker bestaande poppen én decors tot tastbare werkelijkheid maken. Ze worden echt waanzinnig goed. Ook zijn we een aantal authentieke Mexicaanse muziekinstrumenten op het spoor, die we met jullie bijdragen kunnen aanschaffen. Elk bedrag is welkom, zo kunnen wij nog meer kinderen én volwassenen samen laten genieten van dit fantastische avontuur."
Doneer hier uw bedrag.

Bestel Niet te missen makers met korting

Wanneer u direct voor vijf voorstellingen uit de Niet te missen makers-serie kiest, betaalt u slechts € 10 per kaart! Bekijk hier welke voorstellingen er allemaal in de serie Niet te missen makers vallen of bestel direct via deze link. Op de bestelpagina vinkt u vervolgens de vijf voorstellingen van uw keuze aan. Zodra u de vijfde voorstelling heeft geselecteerd, kunt u doorgaan naar betalen. De kortingsprijs wordt dan automatisch berekend.