Moord met een grote M, een politieke Romeinse komedie

'Moord met een grote M, een politieke Romeinse komedie', is een even hilarische als scherpe satire over het moordcomplot op Julius Caesar. In 48 v Chr. werd hij door de senaat aangesteld als dictator, maar men vreesde dat hij te veel macht naar zich toe zou trekken. De moord op hem wordt gezien als een moord op de dictatuur, dolkstoten uitgedeeld door een democratie die zich bedreigd voelt. Maar na zijn dood vervalt het Romeinse rijk in chaos en burgeroorlog.

De voorstelling onderzoekt de complexiteit van machtsverhoudingen en het spanningsveld tussen recht en rechtvaardigheid, en stelt de vraag of Caesar er niet een béétje om gevraagd had…

'Moord met een grote M, een politieke Romeinse komedie', is een krimi meets Romeinse tragedie meets komedie meets politieke thriller. Een soort Borgen, maar dan grappiger en bloederiger. Een parabel voor onze eigen tijd en de staat van onze eigen politiek.

De Theatertroep

De Theatertroep maakt grenzeloos toneel, naar het voorbeeld van Shakespeare’s Globe-theater. Toneel voor alle lagen van de samenleving, wars van elke scheiding tussen klassiek en modern toneel, tussen volksvermaak en intellectualiteit, tussen komedie en tragedie. Onder het motto ‘drempel omlaag, lat omhoog’ trekken ze door het land, als blijspelspelers op een kar.

Don Duyns schrijft voor film, theater en televisie en is één van de meest gespeelde Nederlandse toneelschrijvers. Pieter Kramer is theater-, televisie en filmregisseur. Hij was lang verbonden aan Theater Rotterdam waar hij met veel succes samen met Duyns familievoorstellingen maakte. 

In de pers

Trouw

"Dit is humor die wij leuk vinden, van die absurde shit."

1e Rang ★★★★★

"Top-entertainment met een maatschappijkritische boodschap."

Parool 

 “Het stuk ademt liefde voor het theater.” 

Theaterkrant 

“Dit zijn toneelspelers met een fantastisch gevoel voor timing.”