Speur mee in een grote Moordzaak met hoofletter M: wie deed wat? Waarbij? En met wie? 

Ken je die van het lijk en de zeven gepensioneerde detectives? Stop! Dit is geen mop. Dit is een zaak van leven en dood. Geen thrillertje tussendoor, maar een duivels dossier van een voorstelling.

Een collectief van detectives moet erachter komen wie het eigenlijk deed. Waarbij. En met wie. Terwijl de tijd doortikt als een bom, spelen ze elkaar alle mogelijke scenario’s voor. Maar wie weet er nog wie schuldig is als elk patroon een ander patroon lijkt te verbergen, als er achter elke theorie weer een andere these schuilgaat? Zodat de hamvraag luidt: kan deze zaak wel opgelost worden?!

Vooraf serveren we hete daden en koude wraakgevoelens, tussendoor een Bloody Mary en als hoofdgerecht: 'Moord met een grote M'. U bent welkom om met ons mee te speuren en uw beste vermoedens uit de doeken te doen, maar weet wel: er kan er maar één de dader zijn. Of twee. Of iedereen. Want bloed spuit waar het niet kruipen kan.

De Theatertroep

De Theatertroep maakt grenzeloos toneel, naar het voorbeeld van Shakespeare’s Globe-theater. Toneel voor alle lagen van de samenleving, wars van elke scheiding tussen klassiek en modern toneel, tussen volksvermaak en intellectualiteit, tussen komedie en tragedie. Onder het motto ‘drempel omlaag, lat omhoog’ trekken ze door het land, als blijspelspelers op een kar.

Don Duyns schrijft voor film, theater en televisie en is één van de meest gespeelde Nederlandse toneelschrijvers. Pieter Kramer is theater-, televisie en filmregisseur. Hij was lang verbonden aan Theater Rotterdam waar hij met veel succes samen met Duyns familievoorstellingen maakte. Wart Kamps is acteur, comedian en theatermaker. Hij heeft met zijn tweelingbroer Tim Kamps het cabarettrio Rooyackers, Kamps & Kamps en heeft al vaker met Don Duys en Pieter Kramer gewerkt.