Een komedie in vier bedrijven

Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger spelen de hoofdrollen in een bewerking van een van de meest geliefde toneelstukken uit het wereldrepertoire, 'De Kersentuin' van Anton Tsjechov. In een regie van Michel Sluysmans en met live-muziek van multi-instrumentalist Beppe Costa brengt een achtkoppig ensemble een hedendaagse versie van dit tijdloze verhaal over vasthouden aan het verleden, angst voor de toekomst en het tragische gevecht met het nu.

Het verhaal

Actrice Ljoebov (Pheifer) keert na een mislukte carrière in Parijs terug naar het landgoed van haar familie. Vanwege hoge schulden dreigt het familiebezit geveild te worden en samen met haar dochters doet ze er alles aan een faillissement af te wenden. Ondernemer Lopachin (Spitzenberger) heeft een oplossing: als ze de kersentuin omtoveren tot een vakantiepark is de familie verzekerd van een stabiel inkomen. Dit voorstel stelt Ljoebov voor een onmogelijk dilemma. Wie hetzelfde wil blijven moet veranderen. Maar tegen welke prijs?

Moderne interpretatie van een bekende toneelklassieker

In navolging van de succesvolle producties 'Een meeuw' (2022), 'Vrijdag' (2021) en 'Noem het maar liefde' (2019) regisseert Michel Sluysmans opnieuw een moderne interpretatie van een bekende toneelklassieker. In de bewerking van Jibbe Willems wordt 'De Kersentuin' een hilarisch en droefgeestig portret van mensen die de wereld sneller zien veranderen dan ze aankunnen. De personages in 'De Kersentuin' hunkeren naar een tijd die niet meer bestaat. Maar voor wie leeft in het verleden blijft de hoop op een beter leven onherroepelijk een droom.

Recensies 

Theaterkrant - "Theater van deze tijd"

NRC - "Vlotte, eigentijdse Kersentuin"

Telegraaf - "Kraakheldere tekst, met veel humor en af en toe wat drama"

Bestel de Toneelserie met korting

Wanneer u direct de gehele Toneelserie boekt, krijgt u tot 25% korting! Bekijk hier welke voorstellingen er allemaal in de Toneelserie vallen. Of bestel direct alle voorstellingen met 25% korting via deze link.