Het jubileumjaar van Simone Kleinsma wordt gevierd met de eerste speciaal voor haar geschreven musical: De Hospita.

De gloednieuwe Nederlandse musical De Hospita vertelt het verhaal van Madeleine Coutard (Simone Kleinsma), een flamboyante dame die ooit een revuester was met vlijmscherpe humor. Wanneer de oud-comédienne en haar oud-kostuumontwerper (Paul Groot) hun Amsterdamse grachtenpand niet meer kunnen betalen nemen zij drie jonge studenten in huis die veel lawaai en vooral discussie met zich meebrengen. Madeleine krijgt ineens te maken met gendernormen, klimaatproblemen en havermelk. De ontmoeting tussen jong en oud zorgt voor eigentijdse problemen en hilarische situaties. Maar er is veel meer aan de hand. Madeleine’s leven wordt opnieuw op zijn kop gezet wanneer haar zorgvuldig weggestopte verleden zich onverwacht aankondigt.

De Hospita neemt je mee naar het hedendaagse Amsterdam én naar het bruisende Parijs van de vorige eeuw. Meeslepende nummers uit het Franse songbook, een sterrencast en een live orkest brengen de revue van toen - in een oogstrelend eigentijds jasje - terug naar de Nederlandse theaters. Een musical met humor en ontroering, over de herkenbare verschillen tussen jong en oud en de kracht van ware liefde.

Recensies

AD ★ Met een hoge grapdichtheid, soms braafjes, maar gelukkig veel vaker op zoek naar het randje. Ze worden met veel genoegen uitgesproken door Kleinsma én door Paul Groot, als haar homoseksuele kledingontwerper Kimono. Knap gecast, want het spelplezier tussen dit tweetal is een genot om te zien.

Musicalsites ★ - De combinatie van ervaring en jeugdig enthousiasme leidt tot boeiende dialogen, humoristische confrontaties en emotionele momenten. De mooie vriendschappelijke relatie tussen Madeleine en haar kostuumontwerper Kimono, gespeeld door Paul Groot, voegt een extra dimensie toe aan het verhaal. Hun afgezonderde wereld wordt opgeschud door de dynamiek van de jonge huurders. 

Metro - En na de première van maandagavond zullen we er niet ver naast zitten als deze geliefde dame een grote kans maakt om een extra Musical Award naast de rest te zetten. Wat een enorme rol zet Kleinsma neer en wat houdt zij zich goed staande in deze behoorlijke zit.