Let op: i.v.m. de coronamaatregelen is deze voorstelling (opnieuw) verplaatst uit vorig seizoen. Kaarthouders zijn per mail geïnformeerd. Heeft u geen mail ontvangen? Dan vragen wij u contact op te nemen met de servicebalie via servicebalie@hetpark.nl

Muzikaal eerbetoon aan Harry Belafonte

'De Eeuw van Harry Belafonte' is een muzikaal eerbetoon aan de charismatische zanger Harry Belafonte, die zich naast aanstekelijke songs ook uitspreekt over misstanden. Leoni Jansen, Izaline Calister, Thijs Borsten & Roël Calister brengen met deze avond een muzikaal eerbetoon aan de 93-jarige Harry Belafonte. Bijna iedereen kent hem als zanger van aanstekelijke nummers als ‘Banana Boat Song’, ‘Island in the Sun’ en ‘Day-O’. Deze charismatische man is echter veel meer dan velen weten: tot op de dag van vandaag spreekt de zanger zich ferm en met humor uit over politieke misstanden en ongelijkheid.

Belafonte organiseerde én financierde demonstraties voor de Burgerrechtenbeweging, speelde in de eerste film waarin een zwarte man een relatie met een blanke vrouw had en is ambassadeur van UNICEF. Na Trump’s inauguratie liep hij mee in de Women’s March. Het is ongelooflijk wat in zijn leven, in zijn eeuw allemaal is veranderd.