Trigger Warning: Deze voorstelling gaat over shit waar je als vrouw mee moet dealen. Dit betekent dat er onder andere onderwerpen voorbij komen als eetstoornisproblematiek, seksueel grensoverschrijdend gedrag en victim blaming.

Damn, Honey de podcast nu in Het Park

Je ‘probleemzones’ moeten verbergen
Dat seks om de man draait
Dat feministen mannen haten
Het vrouwelijk orgasme als een mystiek, onbegrijpelijk ding
Dat het je eigen schuld is als je in je bil wordt geknepen

Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen, de founding mothers van DAMN, HONEY de podcast, zijn er klaar mee. In deze voorstelling over shit waar je als vrouw van deze tijd mee moet dealen, schoppen ze dit soort misverstanden met verve voor je onderuit.

Feminisme niet meer nodig in Nederland? Onzin!

Aan de hand van hun eigen ervaringen laten ze zien hoe absurd sommige dingen zijn die we met z’n allen als doodnormaal beschouwen. Hoezo vinden we rimpels, okselhaar en hangborsten eigenlijk het ALLERERGST OOIT? Waarom leren we meisjes zichzelf te verdedigen tegen enge mannen in de bosjes, maar onderwijzen we jongens niet hoe die enge man niet te worden? En wordt het niet eens tijd om te stoppen met het meesmokkelen van tampons in een mouw richting wc, omdat niemand mag weten dat we ongesteld zijn? Marie Lotte en Nydia breken dwars door alle taboes heen en praten open over alles waarvan ze vroeger dachten dat Niemand Dit Ooit Te Weten Mocht Komen, in de hoop dat jij je minder alleen voelt.

Verwacht een carrousel aan slecht geacteerde sketches, wellicht wat experimentele dans hier en daar, veel zelfspot, een lach en misschien zelfs een traan.

Feminisme niet meer nodig in Nederland? Onzin. Alleen al omdat je nu zit te twijfelen of je wel naar deze voorstelling wilt, omdat er misschien wel een prominente rol is weggelegd voor okselhaar (brrr) of menstruatiebloed (gatverdamme)*.

*Marie Lotte en Nydia ontkennen noch bevestigen dat dit het geval is.

Recensies 

Het Parool
‘geestig en intiem feministisch cabaret.'

Theaterkrant
‘Menige vrouw zal zich – zowel tot hilariteit als tot haar frustratie  – kunnen herkennen in al wat de revue passeert.’ 

Volkskrant 
‘Er valt veel te genieten dankzij de geestige theatrale vondsten, de ontspannen publieksinteractie en het zichtbare plezier.’

Meer weten van Damn Honey? 

Luister vooral hun podcasts! Collega Daphne is luisteraar van het eerste uur.

Daphne: "Als je zegt dat je een feminist bent, dan denken mensen al snel dat je een mannenhater bent of altijd maar op een of andere barricade zou moeten staan. Terwijl het alleen maar gaat over gelijkwaardigheid. Heel simpel eigenlijk. Marie Lotte en Lydia claimen niet dat ze perfect zijn of alles beter weten. Ze maken zelf ook veel 'fouten' en lachen daar om. Heel leerzaam dus. En gewoon heel gezellig, dat gebabbel in je oor terwijl je aan het fietsen bent of de afwas doet."

Bestel Niet te missen makers met korting

Wanneer u direct voor vijf voorstellingen uit de Niet te missen makers-serie kiest, betaalt u slechts € 10 per kaart! Bekijk hier welke voorstellingen er allemaal in de serie Niet te missen makers vallen of bestel direct via deze link. Op de bestelpagina vinkt u vervolgens de vijf voorstellingen van uw keuze aan. Zodra u de vijfde voorstelling heeft geselecteerd, kunt u doorgaan naar betalen. De kortingsprijs wordt dan automatisch berekend.