Let op: in verband met de inkoop voor de lunch is de voorstelling (op 22 maart 2022) vanaf 16 maart 2022 niet meer te reserveren.

Naar de verhalen én smaken van Louis Couperus: een middag culinair en literair genot voor geest en maag

“Een onvergetelijke avond. Heerlijk eten afgewisseld met Dahls bizarre verhalen en uitgevoerd door meestervertellers”, schreef de Leeuwarder Courant afgelopen seizoen over ‘Dahldiner’. Van hetzelfde fijne recept is ‘Couperus Culinair’, waarin onze zintuigen worden blootgesteld aan het werk en de eetlust van een van Nederlands beroemdste schrijvers, Louis Couperus. 

Inclusief uitgebreide lunch

Samen met zijn vrouw was Couperus gek op de Franse, Indische en Italiaanse keuken en zo divers als de smaak van Couperus zullen ook de verhalen zijn die Frank Belt en Marjan Penterman tussen de gangen door vertellen. Verhalen die u wellicht kent, maar ook werk van Couperus dat u zal verrassen. Ondertussen zorgt Maurits Boreel op viool voor een boeket van eigenzinnige muziek en bereidt de kok van dienst een heerlijk driegangendiner. Naar de smaak van Couperus.

In onze foyer vindt u deze middag een stand over Louis Couperus, met daarin informatie over zijn werk en over het Louis Couperus Genootschap. Dit Genootschap is in 1993 opgericht om liefhebbers van het werk van Louis Couperus (1863-1923) bijeen te brengen en wetenschappelijk onderzoek naar het leven en het oeuvre van de auteur te stimuleren. Het Genootschap organiseert elk jaar lezingen, voorstellingen en andere activiteiten, waarbij het leven en werk van Couperus centraal staan. Bij de stand kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief van het Louis Couperus Genootschap en kennis maken met de vernieuwde website. Bibliotheek Hoorn presenteert een selectie uit het werk van Couperus.

Dinsdagmiddag in Het Park

Deze voorstelling is één van de voorstellingen die op dinsdagmiddag wordt aangeboden, speciaal voor bezoekers die graag overdag naar het theater gaan. Bekijk hier alle voorstellingen op Dinsdagmiddag in Het Park.