De Engelse rock pop band Coldplay is bekend van grote stadion tourneen en CD / platen verkopen van over 80 miljoen stuks.

Logisch dat er veel imitaties van de band actief zijn. “Coltplay” met een T wil duidelijk een onderscheid maken en hun britse voorbeeld zo dicht als mogelijk benaderen. De vier musici van Coltplay zijn zeer ambitieus hierin. Michael Baas bepaalt met zijn karakteristieke stem als lead zanger de sound van de band en komt zeer dicht bij het origineel. Al bij de eerste song wordt de typische Coldplay – flair duidelijk. Twee uur lang passeren de bekendste hits uit de verschillende platen als een authentieke kopie van de Britse band. De musici leggen grote nadruk op de pakkende Coldplay sound.

Met visuele elementen wordt het muzikale arrangement vervolmaakt. Een echt samenspel van licht en video effecten – samen met de opeenvolgende muziek – brengt het publiek dichter bij Chris Martin en Co. “Coltplay” is steeds weer in interactie met het publiek. Met de bekende LED armbandjes wordt elke toeschouwer optisch deelnemer in de show zodat hij/zij met de songs rytmisch kan lichtgeven. Evenals Coldplay bestaat Coltplay uit vier musici: Naast zanger Michael Baas (vocals, gitaar, piano) zijn Marco Artz (drums, piano), Michael Helte (gitaar, achtergrond vocals ) en Juergen Helten (bas, achtergrond vocals) onderdeel van de band. Zij leven zich met Coltplay helemaal en met groot enthousiasme uit in deze muziek. De professionele licht en geluidstechnici vervolmaken het geheel perfect.

Tot nu toe zijn al hun concerten uitverkocht. Steeds weer onvergetelijke momenten, volle emoties, brengen een prachtige atmosfeer in de geest van Coldplay. Overal krijgt de groep reacties van fanatieke Coldplay fans die vol lof de concerten verlaten. Opmerkingen als: “wat zijn jullie authentiek”, “jullie komen zeer sympathiek over” en “we hebben zo genoten!”  worden steeds weer gehoord. “Coltplay” wordt niet voor niets steeds weer terug gevraagd!