Krachtige dansvoorstelling van Scapino Ballet Rotterdam met dans, circus en muziek

Casablanca, de geliefde klassieker met Ingrid Bergman en Humphrey Bogart in de hoofdrollen, boeit het publiek al decennialang. Nu doordrenkt gerenommeerd choreograaf Ed Wubbe datzelfde tijdloze verhaal met passie en emotie in een voorstelling vol nostalgie naar vrijheid en hoop op een betere wereld dan de onze.

Circus, theater en fantasie

In 'Casablanca' komen verschillende disciplines samen tot één geheel. Op een draaiend podium creëert Ed Wubbe met dans in verschillende stijlen, circuselementen en muziek een sfeervolle, theatrale wereld. 'Casablanca' speelt zich af op een plek waar mensen, op de vlucht voor oorlog, wachten op een beter bestaan. Achter het romantische verhaal gaat een schemerwereld schuil waarin werkelijkheid en fantasie langs elkaar wrijven en waar grenzen tussen goed en kwaad vervagen.

Muzikaal uitgangspunt is de soundtrack van de film met zijn weergaloze filmmuziek en jazznummers uit de jaren ’40, afgewisseld met opzwepende Marokkaanse Berbermuziek.

Lees hier het interview met Ed Wubbe.

Bestel een Dansserie met korting*

Wanneer u direct voor drie of vijf voorstellingen uit de Dansserie kiest, krijgt u tot 25% korting! Bekijk hier welke voorstellingen er allemaal in de Dansserie vallen. Of bestel direct drie voorstellingen met 20% korting via deze link of bestel direct vijf voorstellingen met 25% korting via deze linkDeze serie is niet meer te bestellen. Houd onze website in de gaten voor nieuwe series.