Sjef de Muis wordt dakloos als zijn thuis-boom zonder pardon wordt omgezaagd. Achtervolgd door een hongerige uil, vlucht Sjef weg van zijn gesloopte huis. In paniek vindt hij zijn toevlucht onder een huisje in het bos. Hier gaat hij nooit meer weg! Maar de bewoner van dit huis, Beuk de Houthakker, is hier niet blij mee. Dit is haar eigendom. Die muis moet weg, koste wat kost. Als ook Uil de uil om de hoek komt kijken, is de chaos compleet.

Beuk, Sjef en Uil raken steeds meer verstrikt in hun strijd om het bos. Maar van wie is dat bos nu eigenlijk echt?

 

'Beuk!' is een familievoorstelling van Kim van Zeben Theaterproducties voor iedereen vanaf 4 jaar. Geïnspireerd door groepen als Alex d’Electrique, Waardenberg en de Jong en Monthy Python wordt de voorstelling slapstick op hoog niveau, veel gooi- en smijtwerk, de dingen mógen kapot, alles mág vies worden. De makers willen een lans breken voor theater waarin er weer ruimte is voor imperfectie, als reactie op de vertrutting waarin kinderen voor van alles behoed moeten worden. Beuk! is een fysieke rollercoaster waarin het publiek wordt meegesleept in een cartoonachtige wereld, vol spectaculaire achtervolgingen, slapstick gevechten en komische valpartijen.

Recensies

Het Parool - “Heerlijke, dolkomische slapstick, die de fantasie prikkelt. (…) Voor zowel kinderen als ouders is er genoeg te lachen, zonder dat het oppervlakkig wordt.” 

Volkskrant  ★★★★ - “Rogier in ’t Hout en Kim van Zeben hakken, schieten, zagen, vallen, vechten en zingen voortreffelijk.” 

Theaterkrant - “Het trio Kim van Zeben, Rogier in ’t Hout en Bram de Goeij (regie) heeft een buitengewoon enerverende, cartooneske slapstickvoorstelling gemaakt met fysieke strapatsen, grappige houten voorwerpen, een schitterende uil-pop (van Siem van Leeuwen), vrolijke geluidjes, onschuldige flauwiteiten en speciale effecten die de kinderen op de stoelen doen wippen en waar ook nog tussen de regels door iets wordt gezegd over natuurbehoud en vriendschap tussen mens en dier.”