Anne Wil Blankers in Het Park

Anne Wil Blankers is al 60 jaar een gelauwerde actrice. Ze speelde onder meer in stukken van Shakespeare, Tsjechov en Ibsen, maar ook in talloze films en televisieseries, zoals Prettig geregeld en Wilhelmina. Anne Wil heeft een reeks aan prestigieuze prijzen gewonnen en is tevens Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

In Anne Wil Blankers vertelt geeft de grande dame van het Nederlandse toneel het publiek een uniek inkijkje in haar indrukwekkende carrière. Vanaf haar start bij de Toneelacademie in Maastricht tot grote rollen in Wilhelmina: Je Maintiendrai en Soldaat van Oranje.  Anne Wil neemt het publiek mee in haar 60-jarige loopbaan en vertelt over de verschillende rollen die zij in haar glansrijke carrière heeft gespeeld. Ze legt uit hoe je met tekstbehandeling omgaat en hoe een acteur zich voorbereidt op een nieuw stuk. Tijdens dit intieme inkijkje krijgt het publiek tevens de kans vragen te stellen aan Nederlands grootste actrice.

Anne Wil Blankers vertelt is een informele middag over haar leven en werk, over koninginnen en volksvrouwen, tragedies en komedies, twijfels en roem. Kortom, een reis door 60 jaar toneelspelen. Een bijzonder en onvergetelijk uitje.

Lees hier een interview met Anne Wil Blankers uit het AD. Ook was Anne Wil te gast bij Tijd voor Max. Klik hier om de uitzending te bekijken.