Een muzikale mix van shanty, Irish pop en uptempo songs in Het Park

Nederland, waterland en een zeer rijke historie als het gaat over de scheepvaart in het algemeen. Nestor Jan Keizer van het voormalige BZN en Edwin van Hoevelaak zagen snel in dat Ancora de groep is die hier naadloos bij aansluit. Ancora maakte al vier studio-albums met elk een spectaculaire DVD, ontving twee gouden platen en een Buma-Award voor de beste videoclip. Ze traden meermaals op met de legendarische Kelly Family en wonnen twee Koos Alberts Awards voor beste live-act.

Vaar mee op de golven van Ancora; een muziekprogramma met schitterende LED-walls, oogverblindend mooi licht en oorstrelend geluid! Ancora staat met een live-band van zes personen in een spetterende show. Een muzikale mix van 2020 shanty, Irish pop en uptempo songs. Trossen los, volle vaart vooruit, met de wind in de zeilen, het is tijd voor Ancora!

Shantymen Kaap Hoorn (1).jpg

Shantymen Kaap Hoorn

Het meerstemmige shantykoor ‘Shantymen Kaap Hoorn’ uit Hoorn maakt onderdeel uit van het programma van Ancora. Dit koort zingt shanties, seasong en nautische folk.
Het koor bestaat sinds 1995 en verzorgt optredens in binnen en buitenland. Het doel is om muzikaal zo goed mogelijk product ‘neer te zetten’, een professionele ambitie dus.

U heeft het koor in 2023 kunnen bewonderen bij Sail Den Helder, Het Shantyfestival in Blankenberghe, Slag op de Zuiderzee en de Bontekoe race in Hoorn.

image.png