Het duo Perforator brengt 'Als je weet waarom een vis praat' naar Hoorn

Het excentrieke duo Perforator brengt samen met de zesentwintig jongeren van het Nederlands Jeugd Strijkorkest een ode aan dieren met een lager knuffelgehalte. Ecosystemen storten in en miljoenen dier- en plantensoorten sterven uit, in de voorstelling worden dieren geëerd die onmisbaar zijn in ons ecosysteem. De eigenaardige wezens komen terug in zelfgebouwde instrumenten, gedichten van Joost Oomen en de klanken van het jeugdorkest. Je ziet en hoort een elektronisch bewerkt spinnenweb dat bespeeld wordt met strijkstokken, lichtgevende kwallen, een muziekmakende worm en een addertandvis gemaakt van een gigantische afvalprikker. 

'Als je weet waarom een vis praat' is een innovatieve familievoorstelling die klassieke instrumenten laat swingen en poëzie maakt van technologie. Perforator - een duo bestaande uit uitvinder Akim Moiseenkov en experimenteel hoboïst Marlies van Gangelen - ontwikkelde speciaal voor deze voorstelling nieuwe elektronische muziekinstrumenten. Voor deze creatie slaat Perforator de handen ineen met componist Tijn Wybenga (Rogier van Otterloo Award 2018). Zing mee met de ringworm en ontdek waarom je beter twee keer nadenkt voordat je een mug doodmept.

'Als je weet waarom een vis praat' wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds 1999, Fonds Podiumkunsten, Het Prins Bernhard Cultuurfonds, Norma Fonds, VSB Fonds, Stichting Herason en Fundatie Sobbe Santheuvel.