Aangrijpend, spannend, oergeestig en actueel. Vijand van het volk is de ultieme ever green over corruptie en milieusceptici in de veelbesproken bewerking van de Schaubühne Berlin.

Vijand van het volk gaat over politieke intriges, fake news en het milieudebat. Klokkenluider Thomas Stockmann zet zijn jonge gezin en zijn carrière op het spel voor zijn idealen. Zullen zijn familie en vrienden hem steunen of laten ze hem keihard vallen?

In een kleine stad dromen de bewoners van financiële voorspoed nu er een geneeskrachtige bron is ontdekt. Ze verwachten een toestroom aan gasten in het plaatselijke kuuroord. Huisarts Thomas Stockman ontdekt dat het heilzame water besmet is met gif. Hij pikt het niet langer en eist dat de gemeente het nieuws wereldkundig maakt. Maar zijn broer Peter, wethouder in het stadje, is hierop tegen. Als de waarheid aan het licht komt betekent dat de sluiting van het kuuroord en wordt het stadje opgezadeld met torenhoge kosten. Langzaam begint de steun aan Thomas af te brokkelen…

Theatergroep Suburbia speelde in 2016 Vijand van het volk op locatie in Almere en ontving lovende reacties van de pers en het publiek. Dit najaar is de lang verwachte landelijke theatertournee.

Theaterkrant ★★★★
“Regisseur Albert Lubbers en zijn acteurs bewijzen overtuigend dat idealen fragiel zijn, en het waard zijn om te worden verdedigd.”

De Volkskrant ★★★★
“Xander van Vledder speelt Ibsens beroemde vierde akte op indrukwekkende wijze.”