De mooiste werken van Lucinda Childs

Lucinda Childs is één van de iconische Grand Old Ladies van de Amerikaanse moderne dans. Ze maakt met relatief eenvoudige bewegingen complexe meesterwerken en heeft een volstrekt unieke bewegingstaal ontwikkeld. Introdans is het enige Nederlandse gezelschap dat haar werk mag uitvoeren en naast bestaande stukken heeft het gezelschap inmiddels ook al drie wereldpremières van haar uitgebracht. In juni 2020 wordt Childs tachtig jaar en Introdans viert dat met dit hommageprogramma met daarin enkele van de mooiste parels uit haar omvangrijke oeuvre. 

Vijf topchoreografieën
‘ICOON’ toont vijf van haar beste choreografieën. In het ingenieuze en tegelijkertijd sprankelende ‘Kilar’ dansen de dansers in crinolines en in kubussen van staaldraad, wat prachtige beelden oplevert. Simpel, puur, prachtig en bedrieglijke eenvoud zijn juist de woorden waarmee haar ‘Canto Ostinato’ beschreven wordt. ‘Concerto’ is haar meest balleteske choreografie, terwijl ‘Chairman Dances’ als een magisch, poëtisch en tegelijkertijd virtuoos dansfeest beschreven wordt. De avond wordt afgesloten met haar jongste creatie voor Introdans ‘Petricor’, geïnspireerd door de gelijknamige compositie van de wereldberoemde componist Ludovico Einaudi.

"Op abstracte, bijna mathematische wijze creëert de ´koningin van de minimal dance´ met relatief eenvoudige ballet- en atletische bewegingen de meest complexe meesterwerken."

Een unieke voorstelling rond een unieke danspersoonlijkheid!

Klik hier voor het programma Introdans danst ICOON.

De Volkskrant
"Nu feliciteert Introdans (het enige gezelschap in Nederland dat haar werk mag uitvoeren) de jarige met ICOON, een krachtig en wervelend vijfluik dat laat zien hoe intens muzikaal haar mathematische choreografieën zijn en hoezeer de Introdansers zich haar werk eigen hebben gemaakt."
"Dansers moeten luisteren, naar de muziek én elkaar. Dat doen ze voortreffelijk."

Klik op de naam van de krant / website voor de volledige recensie.