Koningin van de moderne dans

Voor de voorstelling ‘BROOS’ uit 2019 liet Conny Janssen zich inspireren door ouderdom, jeugd en de kwetsbaarheid van het leven. In haar nieuwe werk omarmt de choreografe juist de vitaliteit van het leven. ‘KIEM’ gaat over groeikracht en levensdrift. Als gevolg van dit intense proces ontstond de behoefte om tegenkleur te geven en de vitaliteit van het leven te omarmen.

Tien dansers gaan kijken over muren heen naar wat er nog meer is, klaar om een nieuwe horizon te verkennen. Klaar om de vensters open te gooien, verse lucht te laten binnenstromen. 'KIEM' is een voorstelling over het gevecht dat geleverd moet om te kunnen ontsnappen aan dat wat je tegenhoudt, over de drang om uit te breken. Het verlangen het lichaam vol te zuigen met verse lucht om met hernieuwde energie ongekende mogelijkheden te kunnen omarmen.

Conny Janssen Danst KIEM

Livemuziek
Conny Janssen stelt voor 'KIEM' een verrassend muzikaal duo samen: Budy Mokoginta en Mark Schilders. Budy is gitarist en multi-instrumentalist, en produceert elektronische soundscapes. Mark Schilders heeft een achtergrond als percussionist en bespeelt daarnaast een variëteit aan elektronische instrumenten. Een bijzondere muzikale samenwerking die een spannende energie oplevert die perfect past in 'KIEM'.

De Volkskrant ★★★★
"Nieuwe choreografie van Conny Janssen is rijker dan de zichtbare symboliek."

NRC ★★★
"In de prachtig vloeiende duetten schittert als altijd Janssens vermogen om warme emotionaliteit naar inventieve dans te vertalen."

Trouw ★★★
"Janssens gevoelskracht hoeft niet onderstreept te worden, die staat al als een huis."