• Park College Tour: Wijze raad van klassieke filosofen
  • 2024-09-24T14:00:00+00:00
  • 2024-09-24T16:00:00+00:00
  • Reeks van 6 theaterlezingen over de klassieke filosofen en hun relevantie voor het hier en nu! (24 sep, 1, 8, 15, 22 okt en 12 nov)

De zoektocht naar wijsheid

In Ionië (de westkust van het huidige Turkije) is de beschaving in de 7e eeuw voor Christus dermate gevorderd, dat de mens tijd overhoudt om na te denken over het bestaan. Onverklaarbare zaken werden altijd toegeschreven als een ingreep van een godheid, maar in deze periode stellen diverse denkers zich kritisch op jegens die godeninterventie: “Waarom zien we bij onweer wél de bliksems van Zeus, maar niet Zeus zelf?” Deze gedachtegang markeert het begin van de zoektocht naar wijsheid, oftewel de filosofie.

In een reeks van 6 bijeenkomsten wordt het gedachtegoed van de grote klassieke filosofen gekoppeld aan thema’s zoals nepnieuws, duurzaamheid, waarheid en meer. Bij deze interessante colleges maakt u kennis met de klassieke filosofen en wellicht raakt u bevriend met Socrates, Plato en Aristoteles. Laat u verbazen over hoe actueel en relevant hun theorieën zijn. Classicus en verteller Carel Brouwers laat zien hoe in het Oude Griekenland de filosofie ontstaat. Daarin worden de belangrijkste filosofische ontwikkelingen vanaf de 6e eeuw voor Christus tot aan het begin van onze Christelijke jaartelling toegelicht. Gekoppeld aan een actueel thema. De colleges zijn voorzien van rijkelijk geïllustreerd presentatiemateriaal en er is een syllabus bijgesloten.

Cursusdata Park College Tour: Wijze raad van klassieke filosofen
24 september, 1, 8 , 15,  22 oktober en 12 november van 14.00 - 16.00 uur

Meer info over de Park College Tour

Schouwburg Het Park biedt vanaf september 2024 voor het eerst collegereeksen aan onder de titel 'Park College Tour'. Dit jaar zijn er drie cursussen te volgen op het gebied van kunst, cultuur, filosofie en geschiedenis. Dit wordt gedaan in samenwerking met ervaren docenten en sprekers. Iedere cursus bestaat uit 6 colleges van ongeveer 2 uur. Door het verhalende karakter en de keuze voor het gebruik van heldere, niet-academische taal, is de reeks toegankelijk voor een breed publiek. De colleges vinden plaats op maandag en dinsdag. Op dinsdag kunnen deze gecombineerd worden met een lunch van €12,50 per persoon.

Meer cursussen van Park College Tour boeken? Klik hier.

Arrangementen