Na het succes van de grootschalige voorstelling Amadeus (2019) is Zauberflöte - revisited de opvolger met deelname van een live orkest, een koor en een gemixte cast van operazangers en acteurs. 

Zauberflöte - revisited is een actuele bewerking van regisseur Theu Boermans op het libretto van Die Zauberflöte door Wolfgang Amadeus Mozart in coproductie door de Theateralliantie in samenwerking met Opera2Day.  Zij gaan deze voorstelling in het Nederlands spelen, wat al een redelijk unicum is in de opera wereld. Het oorspronkelijke libretto is geschreven door Schikaneder, een Weense impresario en eigenaar van een vaudeville theater aan de rand van de stad, om een rol voor zichzelf te creeëren. Hij vroeg Mozart er muziek bij te schrijven en door de jaren heen is Zauberflöte eigenlijk altijd als opera opgevoerd.

Het oorspronkelijke libretto is zeer vrouw-onvriendelijk en racistisch, dus de uitdaging was om dit om te buigen in een hedendaags verhaal waar we met de ogen van nu naar kunnen kijken en ons aan kunnen relateren.

Theu Boermans en Frans van Deursen hebben het libretto vertaald en bewerkt, en deze Zauberflöte speelt zich af in een dystopische toekomstige wereld waarin ultra rechtse mannen aan de macht zijn. Dan komt de jonge generatie die zich moet bewijzen, maar uiteindelijk het stokje overnemen, en een wereld willen vormen waarin gender geen rol meer speelt.