Met het prachtige duet ‘Au fond du temple saint’

Het beroemde operagezelschap uit Tatarstan komt met een nieuwe enscenering van het exotische meesterwerk ‘De Parelvissers’ van Georges Bizet. 

Onvoorwaardelijke vriendschap
Het verhaal speelt zich af in Sri Lanka, het voormalig Ceylon. De parelvissers Nadir en Zurga zijn beiden verliefd op het meisje Leïla. Om hun vriendschap te behouden, zweren zij elkaar het meisje niet het hof te maken. Ze beloven nooit hun vriendschap teniet te laten gaan om de liefde van een vrouw. Daarna verliezen ze Leïla uit het oog.

Jaren later keert Leïla, nu tot kuise priesteres gewijd, terug naar het dorp van de vissers. Nadir herkent haar en maakt haar het hof. De twee worden echter betrapt en worden veroordeeld tot de brandstapel. Zurga, inmiddels aanvoerder van de vissers, voorkomt dit en helpt de geliefden te ontsnappen. De dorpelingen reageren hier woedend op. Ze grijpen Zurga en werpen hem op de brandstapel die bedoeld was voor de twee geliefden.

Oosters sprookje
Bizet roept met zijn prachtige melodieën een droomwereld op, met het duet ‘Au fond du temple saint’ als grote publiekslieveling. Geniet van de topsolisten, het grote orkest en de kleurrijke decors en kostuums. Frans gezongen, Nederlandse boventiteling.

Volg ook de operacursus door Kees Schilder incl. bezoek aan deze voorstelling. Zie pagina 13 van de brochure.

Arrangementen

Voorgeniet arrangement

Kom alvast voorgenieten

Nageniet arrangement

Geniet nog even lekker na