De Dansers in Het Park tijdens het Nationaal Theaterweekend

Deze jonge groep dansers rockt, swingt, rolt, zingt, raast, zucht en rijmt in wervelende dansvoorstellingen. In 'Hold Your Horses' begint de sfeer speels en ongedwongen. Gaandeweg sluipt er een noodkreet in: de angst om grip te verliezen. Het verlangen naar houvast in een wereld die grilliger lijkt dan ooit. Deze angst en verlangen worden prachtig verbeeld in fysieke dans op livemuziek vol meeslepende gitaarstukken en met songs met rake teksten.

Acrobatische dans en livemuziek

Met een spectaculaire, acrobatische bewegingstaal en onder begeleiding van bevlogen livemuzikanten, draven zes performers in volle overgave voort. We zien handen vastpakken, misgrijpen, aanraken, opstijgen, neervallen en aan gitaarsnaren plukken. Plotseling ontmoeten we een persoonlijke danssolo, of voelen we ineens de spanning tussen de groep en het individu. We zien hartstocht en afstand.

Geniet van een wervelend optreden van deze jonge dansers, omlijst door de livemuziek van Guy Corneille. 

Dansworkshop

Op zaterdag 28 januari 2023 om 11.00 uur (tijdens het Open Huis) wordt er een gratis dansworkshop gegeven door danser Blazej Jasinksi. De workshop is geïnspireerd op de voorstelling 'Hold Your Horses' en gericht op jongvolwassenen (vanaf 14 jaar), die 's avonds ook de voorstelling komen bezoeken. Echter, het is ook mogelijk mee te doen aan de workshop zonder dat de voorstelling wordt bezocht. Reserveer nu alvast een (gratis) plek en doe lekker mee!

Over Blazej Jasinski
Blazej Jasinski werd geboren in Polen. Hij zette zijn eerste stappen in de dans met capoeira-lessen. In 2004 studeerde hij af aan de theaterschool in Polen en daarna vervolgde hij zijn studie aan de hedendaagse dansacademie in Linz (Oostenrijk). Twaalf jaar geleden verhuisde hij naar Rotterdam, waar hij ging werken met André Gringas en zich onder meer specialiseerde in de Free Running-techniek. Parallel hieraan heeft hij een nauwe werkrelatie ontwikkeld met choreograaf Jelena Kostić als performer, danser en creatief medewerker in veel van haar werken. Als docent gaf hij les aan verschillende Nederlandse dans- en circusacademies (Fontys, ArteZ & Codarts). Met danseres Noëmi Wagner geeft hij de workshops die Jelena met haar dansers heeft ontwikkeld. 

Nagesprek

's Avonds na de voorstelling vindt er een informeel nagesprek plaats over de voorstelling en de onderwerpen die daarin aan bod komen. U bent van harte welkom om deze (gratis) bij te wonen.

Afterparty

Geniet na het nagesprek nog van een feestje in de Het Park. In de foyer speelt DJ Dennis de leukste nummers. Geniet onder een hapje en een drankje van de lekkerste muziek!

Nationaal Theaterweekend

Deze voorstelling staat tijdens het Nationaal Theaterweekend in Schouwburg Het Park. Nederland viert dit weekend theater met verrassende voorstellingen én leuke gratis activiteiten. Het Theaterweekend vindt plaats in meer dan 80 theaters in Nederland, waaronder in Hoorn. Met wie ga jij een mooie voorstelling ontdekken?

* Let op: het is niet mogelijk om de kaarten van het Nationaal Theaterweekend te ruilen / terug te brengen en er wordt geen restitutie verleend op de gekochte kaarten. De kaartprijs is inclusief drankje en garderobe.