Oktober is Kindertheatermaand in Het Park

Samen met Kinderopvang Berend Botje organiseren wij in oktober een speciale Kindertheatermaand voor alle kinderen vanaf 2 jaar! Het belooft een maand vol leuke kindervoorstellingen te worden. Geniet van o.a. Peppa Pig Live en het Peuter Kleuter Festival met Kikker en Dirk Scheele. Na afloop van iedere voorstelling ontvangt elk kind een goedgevulde goodiebag van Kinderopvang Berend Botje en Schouwburg Het Park. Mét leuke winactie!

Een hele middag feest

Een kindervoorstelling in Schouwburg Het Park betekent een hele middag feest: voorafgaand aan de voorstelling kunnen kinderen in de foyer terecht voor allerlei leuke activiteiten, georganiseerd door Kinderopvang Berend Botje. Het Berend Botje schminkteam schminkt de kinderen of maakt samen met hen een knutselwerk in het thema van de voorstelling. Alien Alberts, algemeen directeur en oprichter van Kinderopvang Berend Botje: “Berend Botje en Schouwburg Het Park werken al een aantal jaar samen, omdat we de culturele ontwikkeling van kinderen belangrijk vinden. Tijdens een theaterbezoek ontdekken kinderen een andere wereld: de wereld van fantasie. Een feestje voor ogen en oren: hun creativiteit wordt geprikkeld en hun blik wordt verruimd. Dat gun je toch ieder kind?” 

Door de coronamaatregelen zijn er veel aanpassingen nodig en is een activiteitenprogramma in de foyer van het theater momenteel helaas niet mogelijk. Berend Botje en de schouwburg hebben de handen daarom ineengeslagen om de kinderen tóch iets extra’s te kunnen bieden rondom het voorstellingsbezoek.

Goodiebag met winactie

De uitkomst is een goedgevulde goodiebag die de kinderen mee naar huis kunnen nemen. In de goodiebag zit onder andere twee maskers, kleurtjes en klei waar ze thuis mee aan de slag kunnen. Aan de hand van wat kinderen in de voorstelling hebben gezien, of juist naar een totaal ander eigen idee, kunnen ze hun maskers kleuren, knutselen, knippen, breien, mozaïeken of wat ze ook maar aan creatieve dingen kunnen bedenken.

Aan het knutselmasker is tevens een leuke winactie gekoppeld. Ouders kunnen een foto van hun kind op Facebook plaatsen met de bijbehorende hashtags. Uit alle ingezonden foto’s worden drie winnaars gekozen die een mooi prijzenpakket krijgen. Roel Vente, directeur van Schouwburg Het Park: “We zijn blij dat we opnieuw een manier hebben gevonden om samen met Berend Botje van onze kindervoorstellingen een (thuis)feestje te maken. Zo is theaterbezoek veilig, maar ook vertrouwd, leuk en gezellig!”

Winactie: versier je masker

1. Versier het masker dat in de goodiebag zit zoals jij dat wilt.

2. Maak een foto waarop je het masker draagt.

3. Deel je foto op Facebook en vermeld de volgende hastags in je bericht: #berendbotje #schouwburghetpark #winactie

Let op: zorg dat het bericht op 'openbaar' staat, anders kunnen wij je bericht niet zien.

In de week van 2 november maken we de winnaars van het prijzenpakket bekend op de Facebookpagina van Kinderopvang Berend Botje en Schouwburg Het Park.

Voorstellingen Kindertheatermaand

De voorstellingen die meedoen aan de Kindertheatermaand zijn:

Meer informatie over de voorstellingen en het bestellen van kaarten vind je op www.hetpark.nl. Kijk voor meer informatie over de actie ook op www.berendbotje.nl.