• Park College Tour: Enkele reis oudheid
  • 2024-09-24T10:00:00+00:00
  • 2024-09-24T12:00:00+00:00
  • Reeks van 6 theaterlezingen waarin u wordt meegenomen naar de wereld van de oude beschavingen. (24 sep, 1, 8, 15, 22 okt en 12 nov)

Traditioneel wordt de westerse geschiedenis ingedeeld in tijdvakken. Het eerste tijdvak (de Oudheid) start met de uitvinding van het schrift in 3400 voor Christus in Mesopotamië en eindigt met de val van het Romeinse Rijk in 476 na Christus. De periode die erna komt en, volgens de historici, 1000 jaar duurt noemen we de Middeleeuwen. Door deze indeling in tijdvakken wordt de suggestie gewekt dat er sprake is van een duidelijk onderscheid tussen deze twee periodes. Maar is dat wel zo? En zo ja: waar is dat onderscheid dan op gebaseerd? Had de ‘middeleeuwer’ het gevoel in een andere tijd te leven dan een Romein of Griek in de Oudheid? En hoe kijken we nu naar de huidige tijd?

In een reeks van 6 bijeenkomsten presenteert verteller en classicus Carel Brouwers het geheel bevlogen in eigen stijl en zoekt hij regelmatig contact met het publiek. Hij laat middels rijkelijk presentatiemateriaal zien hoe de klassieke Oudheid haar stempel heeft gedrukt op alle periodes die erop volgen. De Oudheid is actueler dan ooit. Op streamingdiensten als Netflix en HBO is een groot aanbod van series en films die met de Oudheid te maken hebben. Dat is niet zonder reden! In deze reeks vertellingen leert u hoe de Oude Grieken en Romeinen een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan onze huidige maatschappij.

Cursusdata Park College Tour: Enkele reis oudheid
24 september, 1, 8 , 15,  22 oktober en 12 november van 10.00 - 12.00 uur

Meer info over de Park College Tour

Schouwburg Het Park biedt vanaf september 2024 voor het eerst collegereeksen aan onder de titel 'Park College Tour'. Dit jaar zijn er drie cursussen te volgen op het gebied van kunst, cultuur, filosofie en geschiedenis. Dit wordt gedaan in samenwerking met ervaren docenten en sprekers. Iedere cursus bestaat uit 6 colleges van ongeveer 2 uur. Door het verhalende karakter en de keuze voor het gebruik van heldere, niet-academische taal, is de reeks toegankelijk voor een breed publiek. De colleges vinden plaats op maandag en dinsdag. Op dinsdag kunnen deze gecombineerd worden met een lunch van €12,50 per persoon.

Meer cursussen van Park College Tour boeken? Klik hier.

Arrangementen