Geniet later

De Coronacrisis raakt ons allemaal, ook de culturele sector. Voor ons geldt dat we ruim 75 voorstellingen, events en concerten moeten verplaatsen of uiteindelijk aflasten. Verschillende brancheverenigingen hebben de handen ineen geslagen en roepen nu ook u op: bewaar uw ticket tot de deuren weer open gaan en geniet later weer van uw favoriete voorstellingen. 

Waarom de ticketregeling?

Met ‘Bewaar je ticket, geniet later’ hoopt de culturele- en sportbranche dat bezoekers hun favoriete podium of evenement later bezoeken. Dit helpt de economische impact die ontstaan is door de maatregelen omtrent het coronavirus in de culturele sector op te vangen. Hierdoor kan er weer volop gewerkt worden aan nieuwe evenementen in de toekomst. Niet alleen de organisatoren, artiesten en podia worden hiermee geholpen, maar juist ook alle mensen achter de schermen die de evenementen mede mogelijk maken zoals decorbouwers, technici, leveranciers, creatieven en andere werknemers en zelfstandigen in de culturele en sportsector.

Bekijk dit filmpje van de NOS of dit fragment van Radar voor extra toelichting. 

Hoe werkt de ticketregeling in Het Park?

Als een voorstelling is afgelast, krijgt u uw geld terug in de vorm van een digitaal tegoed dat te zien is in uw account. Als de voorstelling is verzet naar een nieuwe datum, blijven de kaarten gewoon geldig. Kunt u niet op de vervangende datum dan kunt u de kaarten aan iemand cadeau geven of een tegoed aanvragen.

Hoe lang is mijn 'tegoed' geldig?

Tickets voor voorstellingen die moeten worden verplaatst als gevolg van het coronavirus, blijven geldig voor de verplaatste voorstelling, mits die verplaatsing plaatsvindt binnen een termijn van 13 maanden na de oorspronkelijke voorstelling. Bent u niet in de gelegenheid om naar de voorstelling te komen op de nieuwe datum en u wilt een tegoed dan is deze 12 maanden na uitgifte geldig.

Kan ik ook mijn geld direct terugkrijgen?

Als bezoeker heeft u het recht om uw geld terug te vragen. Wanneer het geld wordt teruggestort, is afhankelijk van of het een geannuleerd of een verplaatst evenement betreft. Indien de voorstelling verplaatst is, kan uw geld teruggestort worden 1 maand na de verplaatste datum. Indien de voorstelling geannuleerd is, is dit termijn tot 3 maanden na de datum waarop de voorstelling zou plaatsvinden. Deze ticketregeling is echter niet voor niets opgezet: culturele instellingen kunnen omvallen als iedereen dat doet. Vandaar dat ook de overheid deze regeling steunt. 

Wij hopen dat deze pagina u meer helderheid heeft kunnen geven over de situatie. Nieuwe informatie volgt zo snel mogelijk.

BewaarJeTicket-GenietLater_Banner.png