In de directe omgeving van de schouwburg is voldoende parkeergelegenheid. In Hoorn geldt betaald parkeren. In de garage onder de schouwburg en op het parkeerterrein aan de Lambert Meliszweg geldt betaald parkeren elke dag tussen 09:00 en 23:00u. U betaalt hier €1,50 per uur en maximaal € 4,50 per dag.

Op andere parkeerlocaties gelden andere tijden en andere parkeertarieven. Actuele informatie over parkeren in de binnenstad van Hoorn en parkeerkosten kunt u hier terugvinden.

Parkeergarage Schouwburg Het Park

De parkeergarage onder Schouwburg Het Park is een openbare parkeergarage (124 parkeerplaatsen beschikbaar). In de parkeergarage onder Schouwburg Het Park geldt kentekenparkeren. Bij binnenkomst in de parkeergarage wordt uw kenteken automatisch gelezen. Rij rustig binnen en rij niet direct achter uw voorganger aan. U ontvangt geen uitrijkaart.

Als u in de parkeergarage wilt parkeren, dan raden wij u aan om op tijd van huis te vertrekken.

Parkeergeld betalen

U kunt het parkeergeld betalen op vier manieren:

1. Bij aankomst in de parkeergarage kunt u bij de betaalautomaat een theaterkaart kopen. U betaalt dan een vast bedrag voor het parkeren.

2. Na de voorstelling kunt bij de betaalautomaat uw kenteken invoeren. Het verschuldigde parkeertarief wordt dan getoond.

Bij de betaalautomaat betaalt u met uw pinpas of creditcard. U krijgt geen uitrijkaart, maar de slagboom opent automatisch als er rustig op af rijdt.

3. Via WPSPay. U scant bij terugkomst de QR code die u op het informatiebord vindt. U wordt dan automatisch naar een betaalpagina van het parkeersysteem gestuurd. U betaalt hiervoor geen extra kosten, alleen het verschuldigde parkeertarief.

4. U betaalt via een parkeerapp. U kunt zowel bij aankomst als achteraf de parkeerapp starten. Kies voor zone nummer 811266. De parkeerapp stopt automatisch als u de parkeergarage verlaat.

Let op: bij gebruik van een parkeerapp betaalt u extra kosten.

Invaliden parkeerplaatsen

In de parkeergarage onder Schouwburg Het Park bevinden zich 3 invaliden parkeerplaatsen. Deze kunt u niet van tevoren reserveren.

Laadpalen

In de parkeergarage onder Schouwburg Het Park bevinden zich twee laadpalen.

Parkeren elders in Hoorn

Uiteraard is in de stad parkeren ook mogelijk. Bij de parkeerautomaat voert u het kenteken van de auto in, bepaalt de parkeertijd en betaalt met uw pinpas. U kunt alleen betalen met uw pinpas of creditcard.

Of u betaalt via een parkeerapp. Als u hiervoor kiest betaalt u altijd het juiste bedrag. Let erop dat u de juiste zone kiest.

Een parkeerkaartje achter de voorruit is niet meer nodig. U kunt direct op weg naar uw bestemming.