In de directe omgeving van de schouwburg is voldoende parkeergelegenheid. In Hoorn geldt betaald parkeren tot 18.00 uur (uitzondering van de koopavonden in Hoorn) en in de parkeergarage onder Schouwburg Het Park geldt betaald parkeren tot 01.00 uur. U kunt op superkoopzondagen gratis parkeren aan de Lambert Meliszweg, Pelmolenpad, RAC-locatie, Transferium, Vale Hen, parkeergarage ’t Jeudje en de parkeergarage onder Schouwburg Het Park. Iedere laatste zondag van de maand is het superkoopzondag. Kijk voor de actuele parkeertarieven en tijden op de borden bij de betreffende parkeergelegenheid. 

Actuele informatie over parkeren in de binnenstad van Hoorn en parkeerkosten kunt u hier terugvinden.

Parkeergarage Schouwburg Het Park

De parkeergarage onder Schouwburg Het Park is een openbare parkeergarage (slechts 124 parkeerplaatsen beschikbaar). Sinds 1 juni 2021 geldt in de parkeergarage onder Schouwburg Het Park kentekenparkeren. Bij binnenkomst in de parkeergarage wordt uw kenteken automatisch geregistreerd. Rij voorzichtig aan en niet direct achter uw voorganger aan. U ontvangt geen uitrijkaart. Als u terug komt, voert u uw kenteken in bij de automaat en kunt u afrekenen. Dit kan alleen met pin. Na het afrekenen ontvangt u ook geen uitrijkaart; als u bij de automatisch hek bent, wordt uw kenteken automatisch herkend en gaat deze voor u open. Ook kunt u bij de uitrijpaal betalen met uw pin, waardoor u niet in de rij hoeft te staan voor de parkeerautomaat. Wenst u in de parkeergarage te parkeren, zorg er dan voor dat u op tijd van huis vertrekt.

Download de app

Om rijen voor de parkeerautomaat te voorkomen, adviseren wij u om gebruik te maken van één van de volgende parkeer-apps: Parkmobile, SMS Parking, Easypark en tanQyou. Bij terugkomst in de parkeergarage kunt u zoeken op nummer 811266 en meteen betalen. U hoeft de app niet van tevoren aan te zetten. Let op dat u de optie 'betalen in een parkeergarage' in de app heeft ingeschakeld. Na uw bezoek kunt u gewoon uitrijden, de app brengt het bedrag bij u in rekening. U heeft uw kenteken tevens nodig om vanaf het plein de parkeergarage te betreden.

Theaterparkeerkaart

Helaas zijn de uitrijkaarten van Het Park opgeheven en is er een nieuw systeem voor de bezoekers van Het Park. Bij een geldig voorstellingsticket kunt u bij de automaat in onze parkeergarage kiezen voor de Theaterparkeerkaart. U voert uw kenteken in bij de betaalautomaat, klikt twee keer op "Theaterparkeerkaart" en wacht even tot de prijs is aangepast; deze kaart kunt u voor of na een voorstelling kopen, zodat u na afloop snel weer kunt vertrekken. Deze Theaterparkeerkaart is €4,10.

Invaliden parkeerplaatsen

In de parkeergarage onder Schouwburg Het Park bevinden zich 2 invaliden parkeerplaatsen. Deze kunt u niet van te voren reserveren.

Kentekenparkeren in Hoorn

Bij de parkeerautomaat voert u het kenteken van de auto in, bepaalt de parkeertijd en betaalt met uw pinpas. Betalen met muntgeld of met de chipknip kan niet meer bij deze parkeerautomaten. Een parkeerkaartje achter de voorruit is niet meer nodig. U kunt direct op weg naar uw bestemming.