Verhalen over moedige verzetshelden

De nacht van 10 op 11 oktober 1944 wordt een fatale nacht door de Slag bij Rustenburg. In het kleine en ogenschijnlijk rustige dorpje Ursem blijven de bewoners lang niet altijd te doen wat door de bezetter verlangd wordt. Wanneer de avond avond valt, maakt het leven van alledag plaats voor duistere activiteiten.

Westfriese Helden is gebaseerd op ware gebeurtenissen rondom onderduikers en verzet in West-Friesland, zoals de wapendroppings in Spanbroek en Wogmeer, de Slag bij Rustenburg en het drama op boerderij Houtlust. Tijdens de oorlog is er dicht bij huis veel gebeurd. Verzetsgroepen hebben zich vol overgave ingezet voor ons vaderland. Deze relatief onbekende, lokale en moedige verzetshelden spelen een belangrijke rol in deze voorstelling.

Op initiatief van Stichting HB INSPIRATIONS en gebaseerd op onder andere gebundelde verhalen van de Historische Kring Ursem brengt projectkoor INSPIRATIONS onder begeleiding van Martijn Bos de indrukwekkende historie tot leven. Projectkoor INSPIRATIONS brengt onder begeleiding van dirigent Martijn Bos en bandleider Patrick Rus deze indrukwekkende historie tot leven.

Vorig jaar waren drie voorstellingen snel uitverkocht en daarom komt deze productie komend jaar nog eens terug in Het Park.

Meer informatie: www.westfriesehelden.nl