Veelbelovend jong pianotalent Trio Rodin

Opus 8: De Verborgen oneindigheid

Bij ‘Opus 8’, denken we al snel aan een componist die de eerste ferme stappen heeft gezet in zijn of haar muzikale ontwikkeling, maar mogelijk zelf nog jong is en een beginner in de moeilijke kunst van het leven. Dat klopt bij de pianotrio’s van Chopin, Sjostakovitsj en Brahms die het hart vormen van dit programma: alle drie volwassen meesterwerken, alle drie geschreven door onvolwassen componisten, en alle drie Opus 8. Kan dat laatste toeval zijn?

In veel tradities en culturen heeft het nummer 8 een speciale betekenis, bijvoorbeeld als het begin van iets nieuws; zo is in de muzieknotatie de 8ste noot binnen een toonladder het begin en eind van een nieuw octaaf. De liggende 8 (∞) is vanouds het wiskundige teken voor oneindig, maar ook een geliefd symbool van harmonie en oneindigheid, waarin zowel eenheid als dualiteit besloten zijn: man en vrouw, geboorte en dood, yin en yang. In dit programma vertegenwoordigt Arvo Pärt‘s ‘Spiegel im Spiegel’ de liggende 8 in muziekvorm.

Het ensemble
Jorge Mengotti, piano
Carles Puig, viool
Esther García, cello

Seriekorting
U kunt de concerten van de Concertstichting Johan Messchaert ook bestellen als serie (t/m 19 september 2020).

CJM-logo origineel.png

Corona informatie

Uiteraard volgt Het Park de richtlijnen en voorschriften van het RIVM. Daarom vinden de voorstellingen plaats in een intieme, kleine setting en aangepaste zaalcapaciteit. Tevens werken wij met tijdsloten waardoor u het theater in alle rust binnen kunt gaan. Uw toegewezen tijdslot vindt u in de servicemail die twee dagen voorafgaande aan de voorstelling verzonden wordt. Wilt u meer informatie over hoe Het Park omgaat met COVID-19, dan kunt u op onze corona-informatiepagina terecht.

Toegewezen zitplaats

Op uw tickets staat geen rij- of stoelnummer óf deze komen te vervallen. Uw zitplaats(en) worden door onze medewerkers in de zaal toegewezen. Als u twee of meer kaarten koopt, gaan wij ervan uit dat u naast elkaar kunt zitten. Als u niet naast elkaar kunt zitten, verzoeken wij u apart kaarten te kopen.