Veelbelovend jong pianotalent Trio Rodin

Opus 8: De Verborgen oneindigheid

Bij ‘Opus 8’, denken we al snel aan een componist die de eerste ferme stappen heeft gezet in zijn of haar muzikale ontwikkeling, maar mogelijk zelf nog jong is en een beginner in de moeilijke kunst van het leven. Dat klopt bij de pianotrio’s van Chopin, Sjostakovitsj en Brahms die het hart vormen van dit programma: alle drie volwassen meesterwerken, alle drie geschreven door onvolwassen componisten, en alle drie Opus 8. Kan dat laatste toeval zijn?

In veel tradities en culturen heeft het nummer 8 een speciale betekenis, bijvoorbeeld als het begin van iets nieuws; zo is in de muzieknotatie de 8ste noot binnen een toonladder het begin en eind van een nieuw octaaf. De liggende 8 (∞) is vanouds het wiskundige teken voor oneindig, maar ook een geliefd symbool van harmonie en oneindigheid, waarin zowel eenheid als dualiteit besloten zijn: man en vrouw, geboorte en dood, yin en yang. In dit programma vertegenwoordigt Arvo Pärt‘s ‘Spiegel im Spiegel’ de liggende 8 in muziekvorm.

Het ensemble

Jorge Mengotti, piano
Carles Puig, viool
Esther García, cello

Seriekorting

U kunt de concerten van de Concertstichting Johan Messchaert ook bestellen als serie (t/m 19 september).

CJM-logo origineel.png

Corona-aanpassingen

Uiteraard volgt Het Park de richtlijnen en voorschriften van het RIVM. Daarom kunnen wij in augustus een beperkt aantal personen per voorstelling verwelkomen. Tevens werken wij met tijdssloten waarin u de zaal binnen kunt gaan. Daarnaast serveren wij drankjes to-go die u mee de zaal in kunt nemen. Wij vragen u om u ook aan de richtlijnen en voorschriften te houden om uw eigen en ieders veiligheid te waarborgen. Wilt u meer informatie over hoe Het Park omgaat met COVID-19, dan kunt u op onze corona-informatiepagina terecht.

Aanvangstijden & placering

In verband met de aangepaste zaalbezetting, spelen sommige voorstellingen twee keer op een avond. Let daarom goed op de aanvangstijd op uw ticket: deze kan afwijken van de tijden die u wellicht gewend bent. Tevens zijn sommige voorstellingen om diezelfde reden iets ingekort.

Op uw tickets staat geen rij- of stoelnummer óf deze komen te vervallen. U wordt door onze medewerkers in de zaal geplaceerd. Als u twee of meer kaarten koopt, gaan wij er vanuit dat u naast elkaar kunt zitten. Als u niet naast elkaar kunt zitten, verzoeken wij u apart kaarten te kopen.

Arrangementen

Tafel reservering na afloop voorstelling

Heerlijke streekproducten en een schitterend uitzicht