Het ultieme wielerevent in het theater!

Wielrennen, de heroïsche sport over bovenmenselijke prestaties: we raken er niet op uitgekeken en over onze wielerlegendes niet uitgesproken. Wat is het verhaal achter deze wielerlegendes? Wat maakt dat zij zulke ongekende prestaties kunnen leveren onder de meest barre omstandigheden? Waar gaan deze mensen doorheen tijdens de zoveelste bergetappe in een tour en welk stukje mentaliteit kunnen wij ons eigen maken om ook een beetje als legende door het leven te kunnen gaan? 

In Tour de Legend gaat voormalig topwielrenner Thomas Dekker in gesprek met prestatiecoach Joost Leenders. In het eerste gedeelte van de voorstelling wordt Thomas door Joost aan de tand gevoeld over zijn periode als wielrenner. Een periode van extremen, succes, falen en continu balanceren op de rand. Hoe ver gaan we voor de prestatie? Niet alleen zijn wielercarrière laat dit zien maar ook het leven na die carrière.

Thomas Dekker

In 2009 bleek dat er in 2007 epo in zijn lichaam was aangetroffen en gaf hij toe doping te hebben gebruikt. Thomas Dekker had genoeg van de leugens. Zijn echte verhaal was nog nooit verteld. De waarheid met al zijn slechte, lelijke kanten moet maar eens naar buiten. De schaamte heeft het altijd gewonnen van de last die de kroonprins van het Nederlandse wielrennen met zich heeft meegedragen. In zijn boek Mijn Gevecht vertelde hij zijn verhaal. Of toch niet alles..? 

Joost Leenders

Joost Leenders is prestatiecoach van topsporters, artiesten, managers en ondernemers. Als directeur van de Talentenacademie kent hij als geen ander de keiharde wetten (van de topsport) om tot succes te komen. Zo coachte hij Thomas Dekker tijdens zijn werelduurrecord poging in 2015. Door te werken in omgevingen als Ajax, FC Utrecht, The Voice of Holland en StukTV - waar de druk hoog is en prestaties worden gevraagd - weet Joost wat het vergt om de optimale prestatie uit jezelf en je team te halen. Naast teams coacht(e) Joost ook o.a. voetballer Memphis Depay, tennisster Esther Vergeer, wielrenner Danny van Poppel en artiesten als Ronnie Flex.

In de media:
- NPO Radio 2, Thomas Dekker haat het theater in met Tour de Legend

Klik op de naam van de krant / website voor de volledige recensie.