Absurdistisch, bizar en scherp

Na het succes van 'Wachstumsschmerzen' en 'Todesangstschrei' is Rundfunk terug met de nieuwe voorstelling 'Schau'. Nog grootser en scherper!

De nieuwe 'Schau' van Rundfunk. Echt een Schauschau. Een schauwy Schauschau. Welbeschaud beschauen we deze Schau schauwieschau als onze schauste Schau. Wees toeschauer van dit Schaubizzspektakel, want het schau wel eens een afschauelijk schaurmant Schauspel kunnen worden. Dus hup, Schauders eronder en zeg tegen de taxischauffeur: op naar de Schauburg!

Van tv naar het theater
In 2015 kwam Rundfunk (Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde) op tv. Met hilarische sketches op een middelbare school hadden ze de lachers op hun hand. Na het succes van de televisieserie kon een theatertour niet uitblijven. 'Wachstumsschmerzen' ontving een vloedgolf aan lovende recensies en toen het duo de Neerlands Hoop 2018 won, waren de tickets niet meer aan te slepen. 

Een fragment van hun tv-show:

De cabaretcollectie

Een commissie onder leiding van Jörgen Tjon a Fong (directeur van De Kleine Komedie) verzamelt voor de collectie ‘de meest in het oog springende cabaret- en kleinkunstvoorstellingen van het afgelopen seizoen’.

Uit het juryrapport: ‘Een beangstigend strak vormgegeven en gemonteerd programma. Laverend tussen meligheid en absurdisme voeren Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde een reeks gemankeerde mannen op bij wie geweld slechts de aandacht moet afleiden van een dieperliggende gekwetstheid. Rundfunk heeft het maken van sketches tot een hogere kunst verheven.’

Recensies

De Volkskrant ★★★★ - "Rundfunk schept genoegen in het creëren van schokgolven onder het publiek, en slaagt daar ook nu weer een aantal keer in. In hoog tempo speelt het comedyduo Rundfunk een reeks originele en gewaagde scènes.’

NRC ★★★★ - "De voorstelling is opvallend scherp gesneden, de timing is perfect, het tempo moordend, de grapdichtheid hoog"

Theaterkrant - ‘Er is op dit moment geen theaterduo dat zoveel lach uit de zaal weet te trekken als Rundfunk

Telegraaf - ‘Rundfunk-mannen bewijzen wéér hoe oergeestig ze zijn.’

Trouw - 'De twee beheersen de kunst van de sketches maken tot in de puntjes'

Waarschuwing voor bezoekers met epilepsie: in de voorstelling Shau zitten stroboscopische lichteffecten.

Arrangementen

Koffie Verwenarrangement

Kom voorgenieten met heerlijke koffie en gebak in onze foyer

Borrelarrangement met drankje na afloop

Kom nagenieten met de lekkerste hapjes en drankjes in onze foyer

VIP Arrangement

Verzeker uzelf van een een heerlijke avond uit!