Feestelijke opening in Het Park

Cultuurweekend Hoorn vindt jaarlijks begin september plaats en is dé aftrap van het nieuwe culturele seizoen in Hoorn. Met op vrijdag 6 september traditiegetrouw een feestelijke opening in Schouwburg Het Park, georganiseerd door Cultuur Hoorn.

Vanaf 19.00 uur openen de deuren van Het Park en kunt u gratis genieten van de openingsvoorstelling ‘Pie in the Sky’ van Boost Producties*. Een indrukwekkend acrobatisch beeldverhaal vol adembenemende trucs, waarin het draait om veerkracht en vertrouwen; vertrouwen in jezelf, vertrouwen in elkaar en vertrouwen in je omgeving, die geen moment hetzelfde is.

Daarnaast kunt u voorstellingen bekijken zoals ‘Gouden Eeuw Heren XVII in 2019’, workshops volgen van ‘Instantkoor en –orkest’ door Muziekschool Boedijn, mee doen aan de tekenworkshop ‘Heel Hoorn Tekent’ door De Blauwe Schuit of de interactieve workshop ‘Samen kijken = meer zien’ door het Westfries Museum. Samen wordt er een topstuk van de Gouden Eeuw uit de collectie van het Rijksmuseum bekeken.

Ook is er een leuke voordeelhoek van culturele instellingen met kortingen tot 50% en worden er heerlijke gouden plaatjes gedraaid bij de Gouden Afterparty in de foyer van Het Park. Entree is gratis (excl. reserveringskosten). Reserveer voor de openingsvoorstelling ‘Pie in the Sky’ is zeer aan te raden. Vol = vol.

Kom cultuur proeven en beleven bij de Gouden Proeverij van alle culturele spelers van Cultuur Hoorn.

Op zaterdag 7 september vinden de Havenconcerten plaats, is er een Open Dag bij Muziekschool Boedijn, kunt u de Open Atelierroute van de Boterhal volgen. Op zondag 8 september is de Hoornse Kunst & Cultuurmarkt, waar Cultuur Hoorn zich vertegenwoordigd op het Cultuur Hoorn plein met marktaanbiedingen en (muzikale) optredens. Voor de kinderen is weer van alles te doen tijdens Young Art op de Roode Steen. In de haven is er vanaf 15.00 uur het waterspektakel Ren ‘m d’r over, met een cultureel programma rond de Slag op de Zuiderzee.

Meer informatie: www.cultuurweekendhoorn.nl

*Er wordt een preview van 20 minuten gegeven uit de voorstelling ‘Pie in the Sky’. Deze voorstelling wordt 3x gegeven. Geïnteresseerd naar de hele voorstelling? Op woensdag 25 september is deze te zien in Schouwburg Het Park, klik hier.

Het kaartje is excl. reserveringskosten.