Op bevlogen en passionele wijze weet Kees Schilder zijn enthousiasme voor de opera in al zijn facetten over te brengen.

Sinds enkele jaren verzorgt Kees Schilder met groot succes een operacursus in Het Park. Kees is een begenadigd verteller en geldt als een van de grote Nederlandse opera kenners. Op bevlogen en passionele wijze weet hij zijn enthousiasme voor de opera in al zijn facetten over te brengen. Door zijn deskundige en boeiende uitleg gaan deuren open die anders gesloten zouden blijven. Hij leert u als het ware een nieuwe manier van luisteren aan, die opera voor iedereen toegankelijk maakt.

De nieuwe serie opera-lezingen kent een gevarieerd programma met prachtige muziek, mooie verhalen en interessante achtergrondformatie. Voor de pauze staan er 5 meesterwerken op het programma en na de pauze worden er hoogtepunten uit diverse opera’s beluisterd en besproken. De cursus wordt afgesloten met een voorstellingsbezoek aan Mozarts Zauberflöte - the next generation op zondag 4 juni. 

De workshopavonden zijn van 19.30 tot 21.30 uur. De voorstelling op 4 juni begint om 14.30 uur.

Programma

Woensdag 12 april 2023                     Macbeth (Verdi)                       

Woensdag 19 april 2023                     La Traviata (Verdi)         

Woensdag 10 mei  2023                     Turandot (Puccini)         

Woensdag 17 mei  2023                     Il Trovatore (Verdi)        

Woensdag 24 mei 2023                      Die Zauberflöte (Mozart)

Zondag 4 juni 2023                             Voorstelling: Mozarts Zauberflöte

Samen naar Mozarts Zauberflöte - the next generation

Als afsluiter ga je naar de try-out van Mozarts Zauberflöte - the next generation. Een actuele bewerking van regisseur Theu Boermans op het libretto van Die Zauberflöte door Wolfgang Amadeus Mozart. Een coproductie van de Theateralliantie en Opera2Day. Zij gaan deze voorstelling in het Nederlands spelen, wat al een redelijk unicum is in de operawereld. Lees hier meer over de voorstelling.