Zeg maar ja tegen het huwelijk

Tussen de avond dat Nasrdin Dchar zijn vrouw ontmoet en de dag dat ze trouwen, zit vijftien jaar. Waarom heeft het zo lang geduurd, als hij bij de eerste kennismaking al weet dat zij de ware is? Misschien wel omdat trouwen tot de tien meest stressvolle gebeurtenissen uit ons leven behoort.

Net als in zijn succesvolle voorstellingen ‘Oumi’ (over zijn moeder) en ‘DAD’ (over zijn vader en het vaderschap) neemt de acteur zijn publiek in ‘JA’ weer mee op een persoonlijke reis, een zoektocht naar volwassenheid, met als universele kern: de liefde. Nasrdin: "Ik ben trots dat ik van een persoonlijke verhaal een universeel verhaal heb kunnen maken".

In dezelfde persoonlijke stijl als ‘DAD’ – geselecteerd voor het Theaterfestival 2017 en daar bekroond met de publieksprijs – laat Dchar in ‘JA’ zien hoe hobbelig het pad van de liefde kan zijn. De voorstelling werd unaniem lovend ontvangen en kreeg vijf sterren in Trouw: “Een belangrijke, lichtvoetige én diepzinnige voorstelling.”

NRC spreekt over 'aanstekelijk positivisme'. Volgens Het Parool ‘viert’ Dchar de culturele verschillen in ons land. Alle kranten spreken van een ‘belangrijke voorstelling’. Verder mag JA elke avond rekenen op emotionele publieksreacties en een ongekende hoeveelheid steun op social media.

JA is intens, grappig en meeslepend. Een rollercoaster van gevoelens, zoals de liefde ook kan zijn.


de Volkskrant ★★★★
“Je voelt het vuur van Dchars maatschappelijke missie.”

NRC ★★★★
“Het positivisme van Nasrdin Dchar in ‘JA’ is aanstekelijk.”

Scènes ★★★★
"Ik hoop dat veel mensen JA gaan zien.”

Theaterparadijs ★★★★★
“Ultieme voorstelling over de liefde.”

Parool
"...een belangrijk oeuvre dat aanzet tot verbinding."