Indrukwekkende opera van Verdi, Nabucco, in Het Park

Met indrukwekkende decors, het grootse koor, een liveorkest, internationale solisten en traditionele ensceneringen brengt de Staatsopera van Tatarstan jaarlijks de mooiste opera’s in Het Park. Dit jaar komen zij met Verdi’s geliefde ‘Nabucco’.

Nabucco vertelt het verhaal over de koning van Babylonië in zijn strijd met de Joden. In een vlaag van waanzin eist Nabucco om als God te worden vereerd. Prompt wordt hij getroffen door de bliksem en raakt hij zijn verstand kwijt; zijn oudste dochter Abigaille, gebrand op macht, neemt de troon over. Zij veroordeelt het hele Joodse volk, en daarmee ook haar zus, tot de dood. Nabucco geneest nog maar net op tijd van zijn waanzin om het tij te keren.

Volg de operacursus

Wegens groot succes is de operacursus van Kees Schilder weer terug! U krijgt deze avonden mooie fragmenten te horen, met daarnaast interessante achtergrondinformatie over de muziek, het verhaal en de uitvoerende artiesten.

De cursus wordt afgesloten met een lezing en een bezoek aan de opera. Voor de pauze staat een populaire opera centraal en na de pauze wordt de carrière van een geliefde operaster besproken aan de hand van de mooiste opnamen. 

Bekijk hier meer informatie en/of meldt u aan voor de operacurus