• Park College Tour: Van Bach tot Bowie
  • 2024-09-30T14:00:00+00:00
  • 2024-09-30T16:00:00+00:00
  • Reeks van 6 muzikale theaterlezingen over de grote klassieke componisten. (30 sep, 7, 14, 21 okt, 11 en 18 nov)

Een inspiratiebron voor eigen werk

Behalve verteller is Carel Brouwers ook actief als componist. In zijn werken, die sterk variëren, is de invloed van diverse en klassieke componisten ontegenzeggelijk te horen. In 6 colleges doet hij uit de doeken welke componisten hem hebben gevormd en op welke manier zij invloed hebben uitgeoefend op zijn werken. Hij vertelt daarbij niet alleen over hun muzikale vondsten, maar ook over hun vaak bewogen levens.

- Johann Sebastian Bach: de onvermoeibare ‘wiskundige’…
- Wolfgang Amadeus Mozart: wonderkind, autist en lolbroek…
- De romantici: Beethoven, Chopin, Grieg, Dvorak en anderen. Virtuozen, dromers en armoedzaaiers?…
- De Russen: Tsjaikovsky, het ‘Machtige Hoopje’. De Russische reactie op de westerse muziek. De weemoedige Russische melodie…
- Sergej Rachmaninov: de laatste romanticus…
- Ennio Morricone: de Maestro van de kinderlijke melodie…
- David Bowie: vreemde eend in de bijt?…

Deze collegereeks is bedoeld voor mensen die geïnteresseerd zijn in muziek in het algemeen en klassieke componisten in het bijzonder. Nog specifieker: die verteller en classicus Carel Brouwers hebben geïnspireerd bij het componeren van zijn eigen werken. De colleges zijn voorzien van rijkelijk geïllustreerd presentatiemateriaal. Carel Brouwers presenteert het geheel bevlogen in zijn geheel eigen stijl. Vanzelfsprekend is er ook een muzikale component aanwezig én is een syllabus bijgesloten.

Cursusdata Park College Tour: Van Bach tot Bowie 
30 september, 7, 14, 21 oktober, 11 en 18 november van 14.00 - 16.00 uur

Meer info over de Park College Tour

Schouwburg Het Park biedt vanaf september 2024 voor het eerst collegereeksen aan onder de titel 'Park College Tour'. Dit jaar zijn er drie cursussen te volgen op het gebied van kunst, cultuur, filosofie en geschiedenis. Dit wordt gedaan in samenwerking met ervaren docenten en sprekers. Iedere cursus bestaat uit 6 colleges van ongeveer 2 uur. Door het verhalende karakter en de keuze voor het gebruik van heldere, niet-academische taal, is de reeks toegankelijk voor een breed publiek. De colleges vinden plaats op maandag en dinsdag. Op dinsdag kunnen deze gecombineerd worden met een lunch van €12,50 per persoon.

Meer cursussen van Park College Tour boeken? Klik hier.