Voortschrijdend inzicht

Presentator en theatermaker Marc de Hond heeft zijn theatervoorstelling ‘Voortschrijdend Inzicht’, die hij vanaf januari 2020 zou spelen, omgedoopt tot een bijzonder theaterkunstproject.

Hij is aankomend voorjaar te zien in 29 theaters, waaronder in Het Park. Iedere voorstelling wordt hij door bekende presentators geinterviewd over zijn leven. 
Bij De Hond werd dit jaar blaaskanker geconstateerd. Hij onderging chemotherapie en liet zijn blaas verwijderen. De Hond: “Inmiddels gaat het beter met mij, maar ieder kwartaal, wanneer ik gecontroleerd word, hangt het zwaard van Damocles boven mijn hoofd: is alles nog steeds rustig en zal ik mijn zoon James en dochter Livia zien opgroeien? Mijn vorm van blaaskanker heeft helaas slechte overlevingskansen, slechts 35% van de patiënten is na vijf jaar nog in leven.”

“Uiteraard wil ik heel erg oud worden, maar mocht mijn ziekte dat in de weg staan, wil ik dat Livia en James, als ze daar ooit behoefte aan hebben, alles over mij te weten kunnen komen. Daarom heb ik de beste en leukste interviewers van Nederland benaderd om mij stevig aan de tand te voelen in het theater. Alle 29 voorstellingen worden gefilmd zodat mijn kinderen mij later kunnen bingewatchen.” 
Iedere avond wordt De Hond geïnterviewd door een andere presentator en zijn er bekenden van De Hond te gast om samen met hem herinneringen op te halen.

De voorstelling begint met een optreden van De Hond met een conference over het afgelopen jaar, daarna volgt een gesprek met de interviewer. De interviewer in Het Park is Sylvana Simons. De Hond wordt gedurende de voorstelling verrast door diverse familieleden, vrienden en collega’s. De opbrengst van deze productie wordt gedoneerd aan een project ten behoeve van de bestrijding van blaaskanker.

Dagblad van het Noorden 
“Dan is hij een meeslepend verteller die spannende cliffhangers inbouwt en vervolgens bestudeerd overschakelt naar facetten van een analyserende en motiverende coach. Die rollen zitten gegoten, vooral omdat De Hond een man is van onderkoelde humor en verfrissende contrasten."