Circuswerkplaats Boost is niet zomaar een theater. De voorstellingen zijn doorspekt met acrobatiek, dans, muziek en slapstick. Levende kunst die geen moment verveelt! 

In een scenografie vol verrassende perspectieven duiken uit alle hoeken vijf mannen met zwarte bolhoeden op. Zonder een woord te wisselen zijn ze afwisselend elkaars evenbeeld, aanvulling en tegenstander. De vergelijking met de absurdistische schilderijen van René Magritte dringt zich op.

In 2009 werd de festivalversie Man met Hoed, een samenwerking van artistiek leider Lennie Visser van het circusgezelschap Boost Producties en regisseur Jakop Ahlbom, lovend ontvangen met meer dan 100 speelbeurten. “Een gelukkige combinatie met hilarische vondsten tot gevolg”. Dit succes werd in 2016 uitgewerkt naar een theaterversie gespeeld in Nederland en België. Op verzoek van velen is deze surrealistische circusvoorstelling vol poëzie, slapstick en absurdisme, waarin timing en snelheid, alles klopt, terug in de theaters! Opnieuw te beleven in 2024!

Lennie Visser heeft een grote passie voor circus en maakt met circusgezelschap Boost Producties associatieve circusvoorstellingen waarin beweging in wisselwerking met visueel krachtige, dynamische toneelbeelden sterk bepalend zijn. In samenwerking met diverse makers en door interdisciplinair onderzoek in de cross overs van circus, dans, theater en beeldende kunst, ontwikkelt zij verrassend en beeldend acrobatisch theater.

Man met Hoed is een theatrale circusvoorstelling, een verbeelding van en vol van verwarring over ‘jezelf tegen het lijf lopen’. Het toneelbeeld, ontwerp Jelle Engel, is een ode aan het ‘anarchitectonische’ werk van kunstenaar Gordon Matta Clarck (1943-1978). De kunst van Matta Clarck was altijd tijdelijk; hij zaagde gebouwen door die op de nominatie stonden om afgebroken te worden en legde de nieuw ontstane perspectieven in beeld vast.

Boost Producties doet daar een schepje bovenop door hun unieke toneelbeeld te inspireren op het werk van Matta Clarck. In de regie van Jakop Ahlbom is Man met Hoed een surrealistische circusvoorstelling met veel humor, filmische effecten, gewichtloosheid en onverwachte sprongen. Waarin je de volgende stap van de man met de hoed zeker niet ziet aankomen.

Veel geweldige circusartiesten hebben Man met Hoed ontwikkeld en gespeeld, de nieuwe cast, bestaande uit nieuwe makers, doet jong en oud opnieuw verbazen. Man met Hoed is voor iedereen vanaf 10 jaar. De voorstelling bevat geen tekst en duurt 60 minuten zonder pauze.

Recensies

De Volkskrant ★★★★“Een heerlijk spektakel”

De Telegraaf  ★★★ -“Dans, acrobatiek, illusionisme, slapstick en suspense wisselen elkaar moeiteloos af”

Het Parool ★★★ -“We zijn gekomen voor het nieuwe circus en dat krijgt het hooggeëerd het publiek hier
volop”

Bestel Niet te missen makers met korting

Wanneer u direct voor vijf voorstellingen uit de Niet te missen makers-serie kiest, betaalt u slechts € 15 per kaart! Bekijk hier welke voorstellingen er allemaal in de serie Niet te missen makers vallen.