Legendarische toneelmarathon van 'Leedvermaak', 'Rijgdraad' en 'Simon' voor het eerst in Nederland te zien

Regisseur Eric de Vroedt en een cast van geweldige acteurs brengen de legendarische theaterstukken 'Leedvermaak' (1982), 'Rijgdraad' (1995) en 'Simon' (2001) van een van ’s lands meest gelauwerde toneelschrijvers: Judith Hertzberg. Regisseur Eric de Vroedt: “De Leedvermaak trilogie gaat over groot en klein menselijk leed, met daaronder steeds de verleiding te zwijgen en weg te kijken. Herzberg heeft dit meesterlijk opgeschreven in schijnbaar luchtige, tintelende dialogen.” 

Het lief en leed van een ‘gewone’ Nederlandse familie 

Het begint in 1972 met een uitbundig bruiloftsfeest. Lea trouwt voor de derde keer, met Nico. Gedurende dertig jaar volg je hun levens en die van hun ouders, hun kinderen en hun vrienden. Mensen verbinden zich en gaan weer uit elkaar. Kinderen worden geboren, ouderen gaan dood. Trauma’s worden opgerakeld en weer diep weggestopt. Drie decennia volg je het lief en leed van deze ‘gewone’ Nederlandse familie. 

Toneelmarathon met livemuziek 

Nooit eerder waren de drie beroemde stukken op één avond in de Nederlandse theaters te zien. De 'Leedvermaak trilogie' is een lichtvoetig, wrang en ontroerend familieverhaal. Een toneelmarathon met livemuziek en twee pauzes inclusief eten.