Brahms op zijn best

De unieke bezetting van klarinet, cello en piano hebben vele componisten doen inspireren in het schrijven voor deze prachtige samenstelling. De inmiddels ouder geworden Johannes Brahms hoorde in 1894 het trio van de jonge Alexander von Zemlinsky tijdens een compositiewedstrijd en Brahms was als jury voorzitter lovend over dit uiterst lyrische romantische werk. Zelf schreef hij kort ervoor (1891) een ‘Klarinettentrio’ en deze kwam tot stand omdat hij de klarinettist Richard Mühlfeld kort ervoor had gehoord.

Deze klarinettist, met zijn zangerige toon, inspireerde Brahms in het schrijven van maar liefst twee Sonates, een klarinetkwintet en dit trio. De jonge Beethoven schreef in Wenen een trio en deze kreeg al snel de bijnaam het ‘Gassenhauer‘ trio. De componist gebruikte namelijk voor het laatste deel een bekend wijsje uit een populaire komedie uit die tijd en deze melodie hoorde men toen vaak gezongen en gefloten in de straten van Wenen.

Het ensemble

Lars Wouters van den Oudenweijer, klarinet
Timora Rosler, cello
Hans Eijsackers, piano

Seriekorting

U kunt de concerten van de Concertstichting Johan Messchaert ook bestellen als serie (t/m 19 september).

CJM-logo origineel.png

Corona informatie

Uiteraard volgt Het Park de richtlijnen en voorschriften van het RIVM. Daarom vinden de voorstellingen t/m 31 december plaats in een intieme, kleine setting en aangepaste zaalcapaciteit. Tevens werken wij met tijdsloten waarin u het theater in alle rust binnen kunt gaan. Uw toegewezen tijdslot vindt u in de servicemail die twee dagen voorafgaande aan de voorstelling verzonden wordt.

Uw pauzedrankje wordt in deze periode een drankje to-go dat u vooraf bij de horeca kunt ophalen en mee kunt nemen in de zaal. Wij vragen u om u aan de richtlijnen en voorschriften te houden om uw eigen en ieders veiligheid te waarborgen, en er samen voor te zorgen dat Het Park open kan blijven. Wilt u meer informatie over hoe Het Park omgaat met COVID-19, dan kunt u op onze corona-informatiepagina terecht.

Toegewezen zitplaats

Op uw tickets staat geen rij- of stoelnummer óf deze komen te vervallen. Uw zitplaats(en) worden door onze medewerkers in de zaal toegewezen. Als u twee of meer kaarten koopt, gaan wij er vanuit dat u naast elkaar kunt zitten. Als u niet naast elkaar kunt zitten, verzoeken wij u apart kaarten te kopen.