Illusionistisch schouwspektakel

Jakop Ahlbom is meester in het maken van illusionistisch theater. In zijn voorstellingen is niets wat het lijkt en gebeuren er dingen die u niet voor mogelijk houdt. Na het succes van 'Horror', 'Swan Lake' en 'Innenschau'komt de briljante theatermaker dit seizoen terug met de herneming van 'Lebensraum'.

Onzichtbare luiken en dubbele bodems
Twee mannen leven samen in een kleine kamer. Ingenieus hebben zij hun ruimtegebrek opgelost. Alles is multifunctioneel: het bed is tevens een piano en de boekenkast doet ook dienst als ijskast. Om het gebrek aan vrouwelijke zorg te compenseren, creëren ze een mechanische werkster. Al snel blijkt dat deze dame meer plannen heeft dan alleen maar vreedzaam poetsen. Een pop met een eigen wil die zich niet laat commanderen. Het wordt druk in het eenkamerappartement. Die laatste uitvinding lijkt hun ondergang te worden…

In een decor vol inzichtbare luiken en dubbele bodems verdwijnen personages en duiken ze weer op uit het niets. In een mix van slapstick, fysieke komedie, acrobatische dans en mime wringen zij zich in onmogelijke bochten. 

Livemuziek
Voor 'Lebensraum' liet Ahlbom zich inspireren door het werk van Buster Keaton uit de jaren ’20 van de vorige eeuw. Keaton was met zijn stomme films een pionier op het gebied van de slapstick en de fysieke komedie. Ten tijden van Keaton werd de stomme film live van pianomuziek voorzien. Laid back en met precies genoeg power weet Alamo Race Track de voorstelling op muzikaal gebied ook weer voortreffelijk te omlijsten. Een must-see voor iedere theaterliefhebber!

Telegraaf ★★★★
"Fysiek, absurdistisch theater met een vleugje illusionisme."