Vloeiende en poëtische dans

Het internationaal gerenommeerde danskunstenaarsduo Ivgi & Greben presenteert met ‘Voorlopers’ een nieuw werk. In het stuk zijn vijf dansers als eerstelingen op een verre planeet aangekomen, om zich daar te vestigen. Er is nog niets! Wat gaan ze doen? Hoe verhouden ze zich tot elkaar? Welke waarden en idealen gaan de basis van hun gemeenschap vormen? Het is een ontdekking met verschuivende relaties tussen mensen onderling en tussen mens en zijn omgeving. 

Uri Ivgi en Johan Greben werken al sinds 2003 succesvol samen. Het choreografen duo heeft al ruim 30 choreografieën op zijn naam staan. Hun krachtige en expressieve werk wordt wereldwijd bij toonaangevende gezelschappen gedanst. Na jaren internationaal succes ontstond er een samenwerking met We are in Trouble in 2018. Wat resulteerde in hun eerste dansvoorstelling in de Nederlandse theaters. Nu zijn ze terug met ‘De Voorlopers’.  Ivgi en Greben creëren samen een visuele wereld waarin ze beweging, muziek en licht laten samenkomen tot een prachtig geheel waar met veel bewondering naar gekeken mag worden.

Theaterkrant
"Het duet van de dansers is klassiek, beheerst, geen vuiltje aan de lucht – tot de muur van zakken opeens langzaam naar ze toe beweegt en uiteindelijk lijkt te imploderen."

Leeuwarder Courant
"Wat volgt is haast ontroerend: de vijf dansers in De Voorlopers zoeken nadrukkelijk de harmonie en elkaar, en bewegen in elegant vertraagde patronen." 

Parool
"Dynamische dansvoorstelling over de spanning tussen idealisme en dreiging." 

Klik op de naam van de krant / website voor de volledige recensie.