Een hommage aan ‘plezierdichter’ Drs. P

De Nederlandse kleinkunst, ja, de Nederlandse taal was zonder de hilarische verschijning van woordtovenaar Drs. P (1919-2015) beslist niet dezelfde geweest. Heinz Polzer schreef een reeks fascinerende boeken, honderden krankzinnige en muzikaal altijd verrassende liedjes, waarvan er een stuk of vijf nationaal bekend werden. Erik van Muiswinkel, die in 1976 al correspondeerde met zijn held, geeft hem in 2019 het volle pond.

In ‘Buigt Allen Mee Voor Drs. P’ speelt hij een kleine zaalvoorstelling op de Schaal van P: intiem, ironisch, verwarrend en om te huilen van het lachen. Met onder andere ‘De Grenadiertjes’, ‘Gonzofoon’, ‘Los Pompadores’, ‘Evangelische Potpourri’, ‘Goed Nieuws’ en ‘De Gezusters Karamazov’.

Media
Erik van Muiswinkel bij NPO Radio 1.

Recensies
NRC ★★★★
"Wat Van Muiswinkel doet, begeleid door pianist Guus van Marwijk en gitarist (én technicus) Paul Remmelts, is geraffineerd."

Algemeen Dagblad ★★★★
"Vanzelfsprekend kan Van Muiswinkel de stem van Drs. P treffend imiteren."

Theaterkrant
"Met mooie voorbeelden gaat hij in op de vele rijmsoorten die Drs. P heeft gebruikt."

Volkskrant ★★★
"Erik van Muiswinkel slaagt erin de complexe teksten duidelijk over te brengen."

2e kaartje gratis

Het mag weer en het kan weer: lekker samen naar het theater! Om dit te vieren geeft Schouwburg Het Park van zondag 27 september t/m zaterdag 3 oktober 2020 het tweede kaartje gratis op een geselecteerd aantal voorstellingen waaronder deze voorstelling.* Bestel nu uw tweede kaartje gratis door tijdens het reserveringsproces de actiecode in te vullen: SAMENNAARHETPARK2.

*Deze actie is niet geldig op reeds gekochte kaarten

Corona informatie

Uiteraard volgt Het Park de richtlijnen en voorschriften van het RIVM. Daarom vinden de voorstellingen t/m 31 december plaats in een intieme, kleine setting en aangepaste zaalcapaciteit. Tevens werken wij met tijdsloten waarin u het theater in alle rust binnen kunt gaan. Uw toegewezen tijdslot vindt u in de servicemail die twee dagen voorafgaande aan de voorstelling verzonden wordt.

Uw pauzedrankje wordt in deze periode een drankje to-go dat u vooraf bij de horeca kunt ophalen en mee kunt nemen in de zaal. Wij vragen u om u aan de richtlijnen en voorschriften te houden om uw eigen en ieders veiligheid te waarborgen, en er samen voor te zorgen dat Het Park open kan blijven. Wilt u meer informatie over hoe Het Park omgaat met COVID-19, dan kunt u op onze corona-informatiepagina terecht.

Toegewezen zitplaats

Op uw tickets staat geen rij- of stoelnummer óf deze komen te vervallen. Uw zitplaats(en) worden door onze medewerkers in de zaal toegewezen. Als u twee of meer kaarten koopt, gaan wij er vanuit dat u naast elkaar kunt zitten. Als u niet naast elkaar kunt zitten, verzoeken wij u apart kaarten te kopen.

Arrangementen