In De Lange Gang verbeeldt Hotel Modern twee vertellingen, die elk op hun eigen manier persoonlijk en meeslepend zijn. 

Hotel Modern-maker Pauline Kalker neemt een duik in de tijd. Ze betreedt via een green screen een wereld van papieren animaties waarin ze een zoektocht onderneemt naar haar ongeboren kinderen. Ooit onderging zij een abortus. Het rouwproces dat volgde vormt de inspiratie voor dit verhaal over bittere pijn die kan veranderen in dierbaar verdriet.

Arlène Hoornweg verbeeldt met sprookjesachtige maquettes en poppen van klei het verhaal van een moeder en haar dochter. Als de dochter na een operatie ontwaakt uit de narcose lijkt ze niet meer op haar vroegere zelf. Ze fantaseert over een leven als insect, verlaat haar moeder en verdwijnt in het bos... Een surrealistisch verhaal over het accepteren van een onomkeerbare verandering.

Minutieus uitgewerkte maquettes, animatiefilm, poppenspel en live muziek, dat zijn de ingrediënten waarmee Hotel Modern de afgelopen decennia naam heeft gemaakt. Het gezelschap won vele prijzen en speelt haar voorstellingen over de hele wereld.

De Lange Gang wordt gemaakt en gespeeld door de vaste kern van Hotel Modern: Arlène Hoornweg, Pauline Kalker en Herman Helle. Ze worden bijgestaan door beeldend kunstenaar Heleen Wiemer en componist Reinier van Houdt.