Let op: i.v.m. de coronamaatregelen is de tour van de Junior Company een aantal maanden doorgeschoven. Deze voorstelling is verplaatst naar 27 mei 2021. Kaarthouders zijn per mail geïnformeerd. Heeft u geen mail ontvangen? Neem dan alstublieft contact op met servicebalie@hetpark.nl

Talentvolle dansers dansen kleurrijke choreografieën

Colours of Ballet biedt een dwarsdoorsnede uit het balletrepertoire: een kleurrijke waaier klassieke en moderne meesterwerken tot nieuwe creaties van rijzende sterren. De gemene deler? Alle choreografieën worden gedanst met het jeugdige enthousiasme van de Junior  Company. De sterren van de toekomst! Een aanrader voor nieuwe balletbezoekers én voor ‘diehard dansliefhebbers'. 

Programma
In Colours of Ballet laten de getalenteerde dansers van de Junior Company van Het Nationale Ballet hoogtepunten zien uit het twintigste-eeuwse ballet, naast recente creaties. Het programma geeft een staalkaart van het kunnen van de jonge dansers, die uitgedaagd worden door drie grootmeesters van de twintigste eeuw: George Balanchine, Kenneth MacMillan en Hans van Manen, maar ook door de humoristische ‘crash course’ in klassiek ballet van Eric Gauthier en door energiek, nieuw werk van Wubkje Kuindersma, een nog jonge ster aan het Nederlandse dansfirmament, die komt met haar nieuwe creatie Architecture of Hope.  

Valse Fantaisie
De Valse Fantaisie van George Balanchine is een virtuoos ballet vol sprongen, spitzenwerk en ‘pas de chats’. Het werd in 1967 oorspronkelijk gepresenteerd als het tweede deel van Glinkiana, een ballet op vier verschillende composities van Mikhail Glinka, een vooraanstaand componist uit Rusland. De muziek, vergelijkbaar met de walsen van Frédéric Chopin, is snel en licht. Danseressen bewegen voortdurend en wervelend om één mannelijke danser heen. Het is pure dans, vol dynamiek en tempo.

Een impressie van Het Nationale Ballet tijdens hun voorstelling 'Het Zwanenmeer' in 2019.

Arrangementen

Tafel reservering na afloop voorstelling

Heerlijke streekproducten en een schitterend uitzicht