Speciale kennismakingsprijs, kaarten € 7,50 met de speciale kortingscode: HIPHOP21

Breakin 'Convention, het baanbrekende hiphopfestival uit London, komt voor het eerst naar Nederland! Reken op adembenemende en inspirerende optredens van internationaal gevierde poppers, lockers, b-boys en b-girls op een festival dat naast wereldwijde sensaties ook lokaal talent een podium biedt.

Samengesteld en gehost door Britse hiphoptheaterlegende en artistiek leider van Breakin' Convention, Jonzi D, neemt het festival het hele theater over met dj's, workshops en freestyle-sessies. In Londen is Breakin' Convention een meerdaags festival, in Nederland een tour vol adembenemende hiphop-acts langs een select aantal theaters waaronder Schouwburg Het Park.

Bekijk hieronder de line-up.

Spectaculaire Dancebattle in de foyer

Vanaf 16.00 uur wordt de foyer van Schouwburg Het Park hét podium voor dé hiphopdancebattle van 2021! Nadat de hiphopscène door corona anderhalf jaar niet kon battlen, organiseert Breakin' Convention samen met het Hoornse 0229 Dance Battle eindelijk weer een Dance Battle. Hiphoppers uit het hele land nemen met tegen elkaar op en tonen hun beste, meest spectaculaire skills. DJ DNS zorgt voor de juiste vibe waarop gebattled kan worden. De Dance Battle is gratis toegankelijk voor bezoekers. 

DJ DNS

DJ DNS is één van de beste draaitafelartiesten van Nederland. Hij won drie keer het Nederlands DMC Kampioenschap en het ITF Beatjuggle Kampioenschap én vertegenwoordigde Nederland meerdere keren op het DMC Wereldkampioenschap. Daarnaast maakt DJ DNS deel uit van SL Trooperz, Keynote Speakerz, Shit is Bangin' en SuperJam. 

Doe mee met deze ultieme viering van hiphopcultuur!

Speciale kennismakingsprijs à € 7,50

Maak nú kennis met deze spectaculaire dansvorm! Dit kan, speciaal voor lezers van de nieuwsbrief van de zondagskrant, voor een speciale hiphop-kennismakingsprijs van € 7,50 per kaart! Bestellen gaat als volgt:

  1. Ga naar https://www.hetpark.nl/programma/breakin-convention-nl-tour-2021
  2. Klik op de button ‘bestellen’
  3. Bovenaan verschijnt een balk waarin de kortingscode ingevuld kan worden
  4. Vul de volgende kortingscode in: HIPHOP21
  5. Vervolgens verschijnt automatisch de kortingsprijs Kennismaking Hiphop en kan het bestelproces vervolgd worden.

Internationale hiphopacts van wereldniveau

Een mix van grootheden en nieuw talent brengt deze spectaculaire kunstvorm tot leven. De volgende internationale acts zijn zojuist bevestigd:

De Soweto Skeleton Movers, afkomstig uit de meest beroemde township van Zuid-Afrika, hebben hun eigen draai aan de pantsula (Zuid-Afrikaanse dans) gegeven, inclusief acrobatisch voetenwerk en rondvliegende hoeden. 

De tweede internationale act is de Britse hiphop crew Joseph Toonga (UK): ontstaan vanuit de hopeloosheid en woede na de aanslag op George Floyd. Vier krachtige performers gebruiken hiphop, afrobeat, krumpdans en stem om denkbeelden over de zwarte figuur te ontkrachten. Een intens en  uiteindelijk verlossend werk.

Ook de Japanse ‘dance-troop’ Kinetic Art gaat mee op tour. Met behulp van snaren die in de war raken en ontwarren beelden ze de onderlinge verbondenheid van gebeurtenissen om ons heen uit. Een collectief dat zich ergens bevindt tussen breakdance en contortion, gevormd als danspaar. 

Nederlandse top hiphoppers

Het internationale programma wordt aangevuld met top-hiphoppers van Nederlandse bodem. Deze worden zo snel mogelijk bekend gemaakt maar we kunnen in ieder geval alvast verklappen dat OXYGEN naar Het Park komt!

OXYGEN is een urban dance performance groep, onder leiding van Jennifer Romen in Maastricht. Jennifer heeft op persoonlijke titel de wereldtop bereikt. Ook met haar groepen Oxygen en Oxygen 2.0 (de jongeren) heeft ze de afgelopen jaren veel titels en prijzen gewonnen in tv shows en op zowel nationale als internationale wedstrijden.

Brui5er aka Badd Guy 5 onder Tight Eyez (Co-Creator) van de dansstijl die bekend staat als KRUMP: een energieke en acrobatische hiphop-dansvorm, waarin ook gebruikgemaakt wordt van mime en wilde Afrikaanse tribal-dance. 

Amenti Theatre Company zet oude mythen en verhalen om in nieuw materiaal en maken intuïtieve, geestverruimende bijna magische dansvoorstellingen.

Corona informatie

Het Park volgt de richtlijnen en voorschriften van het RIVM die op het moment dat de voorstelling plaats vindt, van toepassing zijn. Twee dagen voorafgaande aan de voorstelling ontvangt u een servicemail met de meest recente informatie. Wilt u meer informatie over hoe Het Park omgaat met COVID-19, dan kunt u op onze corona-informatiepagina terecht.

Zitplaats

Placering vindt plaats volgens de coronarichtlijnen die van toepassing zijn op de datum dat de voorstelling plaats vindt. Dit kan zijn in een sectiezaal, een ongeplaceerde zaal (zonder rij- en stoelnummers) of een geplaceerde zaal.