Aaf Brandt Corstius heet u welkom bij het zielige deel van haar jeugd

Toen Aaf Brandt Corstius zes jaar was, stierf haar moeder, gaf haar vader haar hondje weg en verhuisde het gezin op stel en sprong naar Amerika.
Daar begon het zielige deel van haar jeugd, waar ze u welkom bij heet.

Loop de trap af naar de kelder van haar ouderlijk huis en bekijk de dia’s die Aaf uit de verhuisdozen haalt. Kijk jarentachtig-tv met haar, en zie de beroemde wezen en halfwezen die haar inspireerden  van Annie tot de kinderen Von Trapp tot E.T. (Oké, E.T. is een buitenaards wezen en geen wees, maar hij voelt zich wel heel ontheemd.) Is een zielige jeugd een goudmijn voor een schrijver? Of was Aaf toch liever altijd in dat grote, krakende huis in Overveen gebleven, met een lieve, mooie moeder die kookte, feesten gaf, moeiteloos dertig engelenpakjes naaide voor het kersttoneel en haar kinderen elke avond in zachte pyjama’s van Petit Bateau stak?

Maandag 4 oktober was Aaf Brandt Corstius te gast bij het NPO Radio 1 programma 'Nooit Meer Slapen' beluister hier de aflevering terug.

Recensies

Volkskrant ★★★★
''Ze maakt cabaretesk theater of theatraal cabaret, en dat doet ze goed.''
''Aaf Brandt Corstius geeft in Welkom bij mijn zielige jeugd een intiem inkijkje in een levend trauma''

NRC  ★★★
''Soloshow Aaf Brandt Corstius charmeert.''
''Dat Brandt Corstius een begenadigd verteller is, is allang bekend. (..) Maar met Welkom bij mijn zielige jeugd bewijst ze dat ze ook op de bühne haar mannetje staat.''

Theaterkrant
''Ondanks de thematiek is de toon consequent licht: dat is een grote kwaliteit.''
''Brandt Corstius kan bogen op een zeer innemende podiumpresentatie, ze is iemand die niet grappig doet maar grappig is ondanks zichzelf.''

Corona informatie

Het Park volgt de richtlijnen en voorschriften van het RIVM die op het moment dat de voorstelling plaats vindt, van toepassing zijn. Twee dagen voorafgaande aan de voorstelling ontvangt u een servicemail met de meest recente informatie. Wilt u meer informatie over hoe Het Park omgaat met COVID-19, dan kunt u op onze corona-informatiepagina terecht.

Zitplaats

Placering vindt plaats volgens de coronarichtlijnen die van toepassing zijn op de datum dat de voorstelling plaats vindt. Dit kan zijn in een sectiezaal, een ongeplaceerde zaal (zonder rij- en stoelnummers) of een geplaceerde zaal.